Bert04
Qwertyuiop
Cytat:Wszystko zależy od porównania do alternatywy, tej realnej, nie tej idealnej. […]Z takim truizmem się zgodzę, spieramy się o stopień tejże odpowiedzialności.Tylko, żeby móc porównywać, czy oceniać, trzeba mieć możliwość wyrażenia swoich wątpliwości i zastrzeżeń bez natychmiastowego posądzenia o myślozbrodnię.
Cytat:Nie rozśmieszaj mnie, bo mi zajady się odnowią, to o czym piszesz nie jest zachowywane nawet w czasach pokoju.Wszak mówiłem – w praktyce różnie to bywa. Ale jeżeli uważasz, że między Rosją a Zachodem nie istnieje właściwie żadna istotna różnica w kwestii społecznej kontroli nad poczynaniami władzy, to zastanów się po co Ukraińcom była najpierw Pomarańczowa Rewolucja, potem cały ten Majdan, a teraz wojna?
Cytat:Biden to ani papież ani Trump. Demokraci nie traktują Bidena z boskim uwielbieniem, wiedzą, że jest człowiekiem omylnym, potykającym się, nawet z roweru potrafił spaść.Biden to przede wszystkim POTUS i jeśli ktoś publicznie, choćby i nie wprost, ale w sprawie takiej jak Przewodów, zarzuca POTUSowi mijanie się z prawdą, to w istocie zarzuca mówienie nieprawdy nie jakiemuś tam dziadkowi co spadł z rowerka, ale Stanom Zjednoczonym Ameryki. A to akurat dla tych Amerykanów, którzy Bidena uważają za legalnie wybranego prezydenta raczej bez znaczenia nie jest. Zwłaszcza jeśli słowa takie padają z ust prezydenta kraju, którego istnienie zależy od amerykańskiej pomocy.
Qwertyuiop
Cytat:Ktoś mi może wytłumaczyć sens powołania Melnyka na wiceszefa MSZ?A co jest dziwnego w tym, że stanowisko zastępcy ministra spraw zagranicznych obejmuje na Ukrainie doświadczony dyplomata i w dodatku patriota?
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.