lumberjack napisał(a):DziadBorowy napisał(a): Ta sama Dania dopuszcza konfiskatę auta również za dwukrotne przekroczenie dopuszczalnej prędkości, powyżej 50 km/h ....
Czyli jak jest znak ograniczenia do 40 a ktoś pojedzie 120- to auto też może stracić.
To też popieram. To też powinno się wprowadzić w Polsce.
Polacy jeżdżą chujowo i niebezpiecznie a myślą że są dobrymi kierowcami. Tylko jak sobie pomyślę ile już razy byłem o włos od śmierci przez jakiegoś debila, któremu się ciągle wszędzie śpieszy... masakra.
Mnie też załamuje jazda ludzi wokół. Nasze życia i zdrowia na krawędzi przez jakichś debili z umysłami myślą nieskalanymi. Mnie jako pieszego na wsi parę razy niebezpiecznie mijali jacyś idioci. Dramat.
Państwo powinno ostro inwestować w auta autonomiczne. Niech będzie przymus sterowania autami przez zintegrowany system komputerowy. Masa kamer, zapezpieczeń, dżipiesy-sresy. I tyle. Nie trzeba będzie się uczyć jazdy. Nie trzeba się będzie na jeździe skupiać (co bywa trudne np. przy zmęczeniu). Będzie można się zrelaksować lub coś porobić w trakcie jazdy. Nie będzie wypadków, kontuzji, zgonów. Same plusy. Państwa powinny sypać kasę na takie prawdziwe SAMOchody. Jakieś dofinansowania dla ludzi do kupna takich aut powinny być. To się będzie ogółem opłacało dla państwa nawet. Ludzie zdrowsi, bardziej żywi, wypoczęci, produktywni. Pewnie Skandynawia pierwsza pójdzie w tym kierunku, a u nas wszystko z opóźnieniem będzie.
A jak ktoś lubi sobie prowadzić auto, to niech idzie na tory rajdowe i tam może sobie nawet driftować i pędzić. Ja bym zrobił nakaz używania autonomicznych aut.
"I sent you lilies now I want back those flowers"