Hill napisał(a):Hej, ale zamieszczone przez Ciebie cytaty biblijne nie są przerażające, a są "budujące", a jednocześnie naiwne. Przerażające jest tylko to, iż mało kto po 2000 lat (na forum również) wprowadza w życie zasady opisane we wpisie powyżej. Czyli te Twoje cytatay nie są przerażające, a przerażający jest tylko ich efekt w Naszym życiu - ich efekt - czyli NIC - tylko to jest przerażające.Osiris napisał(a): Akurat to konkretnie w praktyce zarówno Kościoła jak i jego owieczek wyszło i wychodzi słabo. Tak jakby Bóg nie wiedział jaka jest prawdziwa ludzka natura
Dlatego właśnie te cytaty umieściłam w "przerażających", bo są dobrym testem dla chrześcijan i jak się porówna świadectwo życia ludzi deklarujących się jako wierzący, z tym co jest powyżej podane, to się może okazać, że 3/4 chrześcijan nie ma nic wspólnego z Jezusem, ups
A z jakiego powodu te cytaty są naiwne?? - mamy przykład w Ukrainie - tych ideii, choć wspaniałe, nie da się wprowadzić w życie. Nie da się i już.
W tym temacie skupiamy się na "przerażających" cytatach biblijnych - morderstwach, genocydzie, holokauscie, zabójstwach jednostek i całych narodów, ludzkiej działalności podyktowanej najniższą i najpodlejszą motywacją - zazdrością, zawiścią, głupotą - a wszystko opisane w tym Świętym Tekście dokładnie. Ja dodatkowo w tym wątku dołożyłem od siebie pobieżną analizę fatalnego systemu filozoficznego Tory w opozycji w do Ks. Hioba. Czyli - przerażające cytaty biblijne. Dlaczego przerażające??? - Bo nadal brak odpowiedzi!!
Cytat:...że 3/4 chrześcijan nie ma nic wspólnego z Jezusem, upsJa nie wiem czy 3/4 chrześcijan "nie ma nic wspólnego z Jezusem" ale Ukraiński parlament przygotowuje ustawę o zakazie działalności Patriarchatu Moskiewskiego oraz odebranie jego majątku z powodu prowojennej postawy patriarchy Cyryla. Popieram w całości decyzję ukraińskiego parlamentu.
Ch..j w dupę (po same gardło) Cyrylowi Pierwszemu, Władimirowi Michajłowiczowi Gundiajewowi - w imię Jezusa Chrystusa, Pana Naszego, Władcy żywych i umarłych, Pantokratora, Wszechwładcy Wszystkiego i Sędziego Wszechświata, po wieki wieków Amen.
Hallelū-Jāh i do przodu....