Mustafa Mond napisał(a): Osiris ma rację. Zapostosowałem Aśtarę Szerana, żeby uzmysłowić Ci, Krzysztofie, że Twe poglądy są podobne do tej dzikiej ufo-sekty z Czech. Oni walczą z czipami, a Ty ze "szprycami", czyli szczepionki uznajesz za "śmiercionki", które spiskowo krzywdzą ludzi. Wyznawcy Aśtary też uważają media głównego nurtu za kłamliwe zło, tak jak Ty atakujesz "telewizor". Poza tym "jaszczuro-ludzie nie z tego świata", którymi straszą aśtarowcy, przypominają Twą walkę z "łysym wężem" i "plemieniem/nasieniem żmijowym", bo zdaje się, że ten tekst o żmijach bierzesz dosłownie, bo jesteś bardzo dosłowny w analizie Biblii.Ja się zastanawiam, dlaczego nie odnosisz się do tego, co piszę ale przyrównujesz mnie do tych, którzy w twoich oczach są jakimiś oszołomami? Tak się nie da z tobą dyskutować. Nie interesują mnie poglądy jakiejś grupy, której celem jest ośmieszenie argumentów poważnych ludzi krytykujących ogólnoświatową propagandę covidową. Odpowiedz na te zarzuty, które przedstawiłem, to wtedy będzie dyskusja. Jak się odnosisz do czyjejś propagandy, która ci się wydaje podobna do moich poglądów, to jest to tylko offtop i unikanie poważnej dyskusji na argumenty.
Jeżeli nie zapaliła Ci się teraz czerwona lampka, to masz poważny problem z odbiorem rzeczywistości. Jeżeli ktoś uzmysłowiłby mi, że mam poglądy bardzo podobne np. do jakiejś totalitarnej organizacji, to nabrałbym ostrożnego dystansu do mych poglądów.
EDIT:
Ja też nieraz miałem mniej mądre poglądy i je poprawiałem, by były mądrzejsze. Cenię, gdy ktoś, mimo pułapki utopionych kosztów, jest na tyle silny, by przyznać się do błędu i zmienić poglądy.
Bycie prawdziwym prorokiem to i tak straszna odpowiedzialność. Nic miłego. Łykają Cię wtedy wieloryby, dostajesz momentami próby w twarz, a wrogie istoty chcą Cię priorytetowo oszukać, osłabić, skrzywdzić, podbić lub nawet rozerwać na strzępy.
|
Prorok krzysiekniepieklo zaprasza
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości