Osiris napisał(a):Tak dla wyjaśnienia - Łysy jadowity gad, to jest określenie szatana, a żmijowe plemię, to są ci, którzy działają z jego natchnienia. Dla mnie, określenie "żmijowe plemię" jest dużo bezpieczniejsze od wskazywania palcem, kto jest przyczyną dziejącego się zła na świecie. Sądownictwo na świecie jest w dużej części opanowane przez żmijowe plemię, no i penalizuje wszystkich, którzy mu się sprzeciwiają. Co do spisku, to są działania niejawne i trudno coś takiego udowodnić. Na podstawie poszlak można dojść do wniosku, że działania takie są reżyserowane przez jakąś spiskową grupę.krzysiekniepieklo napisał(a): Ja bym tego teorią nie nazwał. To jest tylko hipoteza oparta na obserwacjach.(jak pewnie wiesz, to hipotezy udowadniać nie trzeba.Nie wywiniesz się tak łatwo. Od paru tygodni bełkoczesz o łysym jaszczurze i różnych innych bzdurach. Nie napisałeś: mam taką hipotezę, że być może coś takiego może mieć miejsce. Powtarzałeś wielokrotnie przeróżne brednie na temat jakiegoś światowego spisku i jest twoim obowiązkiem jest uzasadnić to rzetelnymi dowodami. Dopóki tego nie zrobisz będzie to przez innych uważane za bełkot.
No a że ktoś uważa moje wystąpienie za bełkot, to jest jego prywatna sprawa i mnie to nie przeszkadza. Są tacy, którzy rozumieją i nie traktują tego jak bełkot. No i to też jest ich prywatna sprawa.
Osiris napisał(a):Pewnie pamiętasz wariant "delta" Narodził się w Indiach i strach ogarnął cały świat. Był -"wysoce śmiertelny" i wysoce zaraźliwy". Trudno o większą gęstość zaludnienia, jak Delhi. Przy takiej gęstości zaludnienia, przy wysokiej zaraźliwości i śmiertelności, to w Indiach powinno byś miliony trupów. No a po dwóch tygodniach wariant "delta" wycofał się z Indii ale z powodzeniem zaatakował cały świat. Jak to wytłumaczysz? Ja widzę tylko jedno wytłumaczenie. To nie był covid. Bo jak by to był covid, to w Indiach było by miliony trupów. No ale chodziło o przestraszenie świata o gorącym klimacie i zachęcenie tego świata do szczepień. W gorącym klimacie covida nie ma, no chyba, że w klimatyzowanych pomieszczeniach.Cytat:W Polsce w 2021 roku było 150,000 nadmiarowych zgonów. samym covidem tego nie wytłumaczysz.Patrząc na Europę, to prawie wszystkie kraje reagowały identycznie. Te, które reagowały ostrożnie, to mają dużo lepsze statystyki jak te pozostałe. (Szwecja, Białoruś).Skąd wiadomo, że ostrożna reakcja spowodowała lepsze statystyki a nie na przykład niska gęstość zaludnienia? Dowody proszę.