Osiris napisał(a):Odpowiem Co tak:krzysiekniepieklo napisał(a): Władza bierze się z urabiania opinii publicznej. Aby prowadzić wojnę, to trzeba urobić opinię publiczną aby ludzi przekonać, że to jest dla nich dobre.Ale co to jest, jakiś wykład z politologii? Propaganda wylewa się z tv, każdy to wie. I tak samo propaganda wylewa się z internetu, z czego chyba nie zdajesz sobie sprawy.
Znając tą zależność, to dość krytycznie odnoszę się do propagandy wylewającej się z telewizora.
W internecie, kto cierpliwie szuka, to trochę prawdy znajdzie. Na pewno nie tam, gdzie jest uprawiana propaganda podobna do przekazu głównych mediów.
W opracowaniach historycznych nic się nie mówi na przykład o tym, kto zafinansował rozwój gospodarczy Niemiec ( w tym Hitlera) po I Wojnie Światowej. No a ten rozwój finansowało żmijowe plemię (konkretnie inwestorzy z USA, a jeszcze konkretniej amerykańskie banki). No, bez tego II Wojny by nie było. Pewnie słyszałeś, że ludobójstwo II Wojny nazwało żmijowe plemię "ofiarą całopalną". To ci amerykańscy inwestorzy złożyli ofiarę całopalną swojemu bogu. Dużo ich to kosztowało ale zaoszczędzili w inny sposób. Pewnie słyszałeś o bar micwa. Każdy, nawet biedak z tego narodu w wieku 13 lat musiał umieć czytać i pisać. Takie tam panują zasady już od średniowiecza. No i ci bogaci musieli łożyć na wykształcenie tych biedaków. Taniej im wyszło pozbyć się tych biedaków, jak na nich łożyć ogromne pieniądze. No ale o takich rzeczach z głównych mediów się nie dowiesz. To jest tajemnica głęboko skrywana. Na internecie jednak da się jeszcze znaleźć informacje na ten temat.
Osiris napisał(a):No wiesz. Najpierw przychodzi mi do głowy jakaś myśl, a później szukam potwierdzenia , czy to w Piśmie, czy to w internecie. No bo wierzę, że przekaz mam z góry.Cytat:Kierując się intuicjąCzyli jak intuicja mówi tobie, że to łysy gad i żmijowe plemię jest wszystkiemu winne, to idziesz za tym głosem. A że to wszystko jest tylko w twojej głowie, to ci nie przeszdadza zupełnie.
Jeśli chodzi o nauczanie KRK, to zaprzeczenie do tego nauczania można znaleźć w Piśmie. No bo nauka Jezusa ma dla mnie nadrzędne znaczenie i teksty innych ludzi nie mogą zaprzeczać temu, co Jezus powiedział. jestem uczniem Jezusa, więc wyznaję tylko Jego naukę. To powinno być dość oczywiste dla wszystkich z prostej logiki.
Jeśli nauki chrześcijańskie znasz, to wiesz, że szatan przeciwstawia się Bogu i bajeruje ludzi żeby się Boga nie słuchali ale robili to, co jest grzechem w prawie Bożym.
No więc żmijowe plemię generuje na świecie zło z natchnienia szatana. Tam, gdzie dzieje się zło, tam działa szatan i jego potomstwo (żmijowe plemię). Określenie "żmijowe plemię" nie odnosi się do konkretnego narodu ale to jest konkretna mentalność (ludzie zatruci żmijowym jadem)
Osiris napisał(a):Dlaczego uważasz, że to jest bełkot? Fakt jest faktem, że covid w Polsce się skończył, a nadumieralność w dalszym ciągu występuje. Z prostej logiki matematycznej, jeśli w ciągu dwóch lat wystąpiła nadumieralność rzędu 200,000 ludzi w Polsce, to ci ludzie już nie umrą w kolejnych latach. To w tej chwili po "pandemii" umieralność powinna być znacznie poniżej średniej wieloletniej. No a jest w dalszym ciągu powyżej średniej. Jakaś przyczyna tego musi być. Jakie mogą być tego przyczyny. Masz jakiś pomysł? No bo podobno ja się nie znam.krzysiekniepieklo napisał(a): No, białko kolca gdzieś się będzie odkładać i działać destrukcyjnie na organizm.Tym zdaniem udowadniasz, że nie masz pojęcia o czym mówisz. Dlatego pytam się o źródła, ponieważ po internetach jest pełno takiego pseudo-bełkotu rozsiewanego przez przeróżnych oszołomów promujących teorie spiskowe. Gdzie to przeczytałeś? Bo przecież sam nie przeprowadziłeś badań nad szczepionką w laboratorium?