zefciu:
I skąd możesz wiedzieć, jaką tortura jest rozmawianie z kimś kto cierpi na deficyt uczuć? Ja nie wiem co to znaczy deprywacja sensoryczna, mogę sobie tylko wyobrażać i robić porównania. Zapewne Ty tego też nie wiesz, jak i tego, co znaczy rozmawiać z kimś kto odleciał w intelektualne abstrakcje i cierpi na megalomanię.
Mustafa Mond:
Cytat:Ja pierdolę. Porównywać swoją sytuację — agresywnej osoby, która ma problemy dogadać się z innymi ludźmi na forum z sytuacją kogoś poddanego wyniszczającym psychicznie torturom. I do tego pouczać o „sercu i intuicji”.Skąd Ty możesz wiedzieć, jakim ja byłam poddawana torturom? Po drugie, czemu tak naskoczyłeś na mnie?
I skąd możesz wiedzieć, jaką tortura jest rozmawianie z kimś kto cierpi na deficyt uczuć? Ja nie wiem co to znaczy deprywacja sensoryczna, mogę sobie tylko wyobrażać i robić porównania. Zapewne Ty tego też nie wiesz, jak i tego, co znaczy rozmawiać z kimś kto odleciał w intelektualne abstrakcje i cierpi na megalomanię.
Mustafa Mond:
Cytat:W więzieniach jest wielu ludzi, którzy uważają, że są lepszymi od innych ofiarami złego systemu.No, a ja jestem zła i uważam się się za złą. Jestem odbiciem ludzi, którzy mnie otaczają, żeby być dobrym trzeba poznać dobro w doświadczeniu, a nie tylko z intelektualnych wywodów pustych ludzi.
Chyba ktoś kiedyś rzekł, że ludzie dzielą się na tych dobrych, którzy uważają, że są źli i na tych złych, którzy uważają, że są dobrzy. Był taki cytat, czy mi się przyśnił?
Rozsadziło mi antenę.