Amerykanie finansowali też Stalina (nie, nie chodzi mi o lend-lease). Dlaczego? Bo mieli z tego zyski. Jak mogli? Bo totalitaryzm był wtedy zjawiskiem nowym i nikt nie potrafił uwierzyć, że oni swoich obywateli mordują taśmowo naprawdę.
Prorokuj, kto tu jest idiotą?
Prorokuj, kto tu jest idiotą?
Hill napisał(a):Bardzo ciekawią mnie te tematy, kiedyś miałam okazję rozmawiać z egzorcystą, ale też obejrzałam sporo różnych filmów, gdzie ludzie opowiadają o swoich doświadczeniach związanych z "wpływami nadprzyrodzonymi", a jaka jest Twoja opinia na ten temat?Chrześcijaństwo popełnia podstawowy błąd w tej materii, nauczając, że byty nadprzyrodzone interesują się ludźmi i wręcz prowadzą o nich wojnę - że człowiek leży w centrum zainteresowania takich bytów. Tymczasem wpływy nadprzyrodzone kapryśne są i niekoniecznie reagują na człowieka. Jeżeli w takiej sytuacji ktoś podejmuje wysiłek umysłowy, żeby te wpływy jednak czytać, to mózg zamiast przekazu z Zaświatów łapie szumy z doczesności i w końcu wariuje (może na podobnej zasadzie, jak wariuje w deprywacji sensorycznej). Ostrożnie więc z otwieraniem się, kiedy nikt nie odpowiada.