Osiris napisał(a):Poczytaj o dodatkach covidowych dla lekarzy, a tutaj masz o finansowaniu procedur w szpitalach covidowych:Cytat:Przypomnę - w Polsce lekarzom sowicie płacono za udział w tej aferze.Dowody...
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=...aPInzIS8v0
Osiris napisał(a):To ja wiem, że Jezus nie zostawił takich dowodów, które by Ciebie zadowoliły.Cytat: Jako prawdę objawioną, czytam tylko to, co powiedział JezusTylko, że nikt naprawdę nie wie, co powiedział Jezus.
Osiris napisał(a):Wyczytałem gdzieś, że John Foster Dulles, który miał w tej całej operacji spory udział, był ojcem Averego Dullesa, którego JPII pod koniec jego życia mianował kardynałem.Cytat:Wyczytałem gdzieś,No właśnie, to jest dość istotna kwestia.
[/url]
Dzieci: Avery Dulles, John W. F. Dulles, Lillias Dulles Hinshaw
[url=https://pl.wikipedia.org/wiki/Avery_Dulles]Avery Robert Dulles SJ – amerykański duchowny katolicki, jezuita, teolog, kardynał. Wikipedia
Osiris napisał(a):Cytat:A spora część lekarzy robiła to, co im się opłacało, a opłacało im się zabijać ludziDowody...
W skrócie: typowy antyszczepionkowy bełkot i zero dowodów na poparcie tych tez. Zaczniesz wreszcie coś podawać? Ostatnia szansa - jeśli będziesz dalej zgrywał idiotę to olewam sprawę.
OPŁATY ZA LECZENIE
4. Placówki I i II poziomu zabezpieczenia covidowego otrzymują 185 zł za pobyt pacjenta podejrzanego o zakażenie wirusem SARS-CoV-2.
5. Szpitale II poziomu zabezpieczenia covidowego za leczenie pacjenta z COVID-19, z uwzględnieniem poziomu jego saturacji otrzymają odpowiednio 330 zł/osobodzień w przypadku saturacji równiej lub wyższej niż 95% i 630 zł/osobodzień w przypadku saturacji poniżej 95%.
6. Za hospitalizację pacjentów chorych na COVID-19, którzy wymagają wentylacji mechanicznej poza oddziałem intensywnej terapii szpitale II poziomu zabezpieczenia covidowego otrzymują 1154 zł/osobodzień. W sytuacji, gdy pacjent z COVID-19 wymaga wentylacji mechanicznej na oddziale intensywnej terapii, wówczas szpitale II poziomu zabezpieczenia covidowego otrzymują od 987 zł do 5691 zł/osobodzień
1. 4. Placówki I i II poziomu zabezpieczenia covidowego otrzymują 185 zł za pobyt pacjenta podejrzanego o zakażenie wirusem SARS-CoV-2.
Tutaj szpitalowi sie opłaca, jak wykaże, że pacjent jest covidowy.
5. Szpitale II poziomu zabezpieczenia covidowego za leczenie pacjenta z COVID-19, z uwzględnieniem poziomu jego saturacji otrzymają odpowiednio 330 zł/osobodzień w przypadku saturacji równiej lub wyższej niż 95% i 630 zł/osobodzień w przypadku saturacji poniżej 95%.
Tutaj szpitalowi się opłaca, jak obniży pacjentowi saturację.
6. Za hospitalizację pacjentów chorych na COVID-19, którzy wymagają wentylacji mechanicznej poza oddziałem intensywnej terapii szpitale II poziomu zabezpieczenia covidowego otrzymują 1154 zł/osobodzień. W sytuacji, gdy pacjent z COVID-19 wymaga wentylacji mechanicznej na oddziale intensywnej terapii, wówczas szpitale II poziomu zabezpieczenia covidowego otrzymują od 987 zł do 5691 zł/osobodzień
Tutaj szpitalowi się opłaca użyć respiratora. Za posiadanie respiratora gotowego szpital ma 200zł/dzień, a za pracujący respirator 1154zł/osobodzień. A na intensywnej terapii nawet do 5691zł/osobodzień. Dość duża pokusa żeby pacjentów podłączać do respiratorów, a pacjentów w kolejce w czasie fali cała masa.