krzysiekniepieklo napisał(a): Poczytaj o dodatkach covidowych dla lekarzy, a tutaj masz o finansowaniu procedur w szpitalach covidowych:Ale po co? Nie wiem w jakim języku mam pisać, by otrzymać odpowiedź na moje pytanie.
Cytat:To ja wiem, że Jezus nie zostawił takich dowodów, które by Ciebie zadowoliły.Ciekawe dlaczego akurat wierzysz w to, co jest zapisane w ewangeliach chrześcijańskich a nie na przykład to, co jest w Koranie? W jaki sposób Biblia przewyższa Koran (czy inne święte księgi) pod względem wiarygodności?
Cytat:Wyczytałem gdzieś, że John Foster Dulles, który miał w tej całej operacji spory udział, był ojcem Averego Dullesa, którego JPII pod koniec jego życia mianował kardynałem.
Tak, gratulacje. Jesteś w stanie znaleźć jakieś źródło informacji. Trochę jednak się zagalopowałeś z całą sprawą. Oczywiście Amerykanie pomagali Republice Weimarskiej od 1924 r. pożyczkami według tzw. Planu Dawes'a, ale nie chodziło tam bynajmniej wspieranie nazizmu i Hitlera ponieważ sam Adolf zdaje się, w tym czasie siedział w więzieniu i próbował pokracznie sklecić swoje "Mein Kampf". USA nie miało interesu w całkowitym zniszczeniu Niemiec po pierwszej wojnie światowej, a tym samym wzmocnieniu Francji. Cała sprawa ciągnęła się jeszcze po dojściu Hitlera do władzy, ale nie taki był pierwotny zamysł i do 1935 roku plan został zakończony.
Cytat:Tutaj szpitalowi się opłaca użyć respiratora. Za posiadanie respiratora gotowego szpital ma 200zł/dzień, a za pracujący respirator 1154zł/osobodzień. A na intensywnej terapii nawet do 5691zł/osobodzień. Dość duża pokusa żeby pacjentów podłączać do respiratorów, a pacjentów w kolejce w czasie fali cała masa.To jest totalny debilizm. Jak bardzo trzeba być odklejonym od rzeczywistości, by wierzyć, że lekarze za parę stówek będą świadomie podejmowali decyzję aby zabić człowieka? Zabiłbyś człowieka za tysiąc czy dwa?