krzysiekniepieklo napisał(a): Sam napisałeś, że każda opinia jest nic nie warta w dochodzeniu do prawdy. No więc twoje opinie dochodzeniu do prawdy nie prowadzą. Na dowody Ciebie nie stać. Chcesz ode mnie dowodów, a od Pawła z Tarsu dowodów nie wymagasz. Paweł z Tarsu dał tylko ogłoszenie, że Jezus mu się objawił. No a gdzie dowody, że tak było? Tamci, którzy ogłosili go "świętym", też dowodów nie przedstawili. To była tylko ich opinia (która według Ciebie jest nic nie warta w dochodzeniu do prawdy)Krzysiek, daj sobie luzu. Ja niczego nie muszę udowadniać gdyż nie postulowałem takiej a nie innej wersji historii Pawła z Tarsu. Ty rzucasz te wszystkie hasła (czyli Paweł kłamie, żmijowe plemię itd) a ja mówię: sprawdzam. Pytam się dlaczego twoja wersja jest lepsza od oficjalnej katolickiej a ty odpowiadasz swoimi amatorskimi interpretacjami wyciągniętych z kontekstu biblijnych cytatów. Potrzebujesz czegoś więcej by przekonać kogokolwiek, że Paweł kłamał i bajka o plemieniu żmijowym jest prawdziwa.
I nie zmieniaj tematu gdyż koledzy na forum zadali Tobie pytanie, na które z jakiegoś powodu nie chcesz odpowiedzieć.