04.01.2023, 17:08
(04.01.2023, 16:59)DziadBorowy napisał(a): Jeżeli chodzi o o antyszczepów to wszedłem ostatnio na pewne forum pod artykułem o zawieszeniu doktora Martyki w prawach wykonywania zawodu (jeden z lekarzy, którzy wygadywali głupoty więc są autorytetami dla tego środowiska). I się okazuje, że oni uważają, że mieli całkowicie rację. Otóż ludzie masowo umierają po szczepionkach.Ostatnio pod każdym artykułem o czyjejś śmierci to jest: Dlaczego nie podają przyczyny śmierci? Niech napiszą, czy się szczepiła! Tylu młodych ludzi teraz umiera, kiedyś tak nie było. Itp.
(04.01.2023, 16:59)DziadBorowy napisał(a): Tych ludzi edukować się nie da. Za bardzo siedzą w swojej bańce aby przyjąć jakiekolwiek argumenty spoza niej pochodzące. A jak rzeczywistość nie pasuje do ich wyobrażeń, to stosują takie filtry, ze pasować zaczyna.Bo to nie jest racjonalne. Ogólnie człowiek nie jest istotą racjonalną i często wyrabia sobie opinię na podstawie emocji, które potem racjonalizuje, ale w przypadku antyszczepionkowców to jest skrajna skrajność.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.