Bert04 napisał(a):No widzisz, ja jestem wierzący a do kościoła też nie chodzę. Nie dlatego, że jestem jakiś "niepraktykujący". Ale dlatego, że już nie potrafię się w nim odnaleźć, w tym przez duże "K". I nadal twierdzę, że to ten Kościół właśnie się zmienił, pozbywając się tej jego części, w której potrafiłem się odnaleźć przedtem
Albo rybka albo pipka. Albo wierzę że Bóg nakazauje składać ofiarę w Niedzielę i chodzę do Kościoła mimo że nie zgadzam się z czymś tam. Albo niewierze w Boga i do Kościoła nie chodzę
B4 napisał(a):był Zyciński
Jest legendarna już praca doktorska co to dowodzi że Józek był bardziej ateistą niż człowiekiem wierzącym. Niestety nikt nie ma do niej dostępu. Zresztą jemu zarzucano wielokrotnie współpracę z SB. Coś może być na rzeczy
B4 napisał(a):Zresztą, biskupi nie potrzebują TV Trwam jak mają TVP. I jeżeli w czasie mszy transmitowanej z częstochowy politycy występują z ambony, no to przecież win win dla wszystkich zainteresowanych
Tępa propaganda. Mój wujek ogląda TVP Info i jak siedzę u niego to nigdy nie widziałem żeby poseł nadawał z ambony