https://www.onet.pl/informacje/onetwiado...h,79cfc278
Tymczasem francuski Auchan nie tylko nie wycofał się z Rosji ale też zaopatruje rosyjską armię w Ukrainie oraz pomagał w wysyłaniu swoich kacapskich pracowników na front.
A to mnie wkurwia najbardziej:
Wszystkie te sieci, które zostały w Rosji tłumaczą, że nie zrobiły tego dla kasy ale aby zaopatrywać "biednych, niewinnych ludzi w niezbędne artukuły pierwszej potrzeby". Bo jakby nie Auchan to w Rosji nikt by nie wypiekał świeżego chleba.
Mam nadzieję, że za to kręcenie Auchan zostanie objęty jakimiś sankcjami wtórnymi - bo na bojkot to raczej nie ma co liczyć.
Tymczasem francuski Auchan nie tylko nie wycofał się z Rosji ale też zaopatruje rosyjską armię w Ukrainie oraz pomagał w wysyłaniu swoich kacapskich pracowników na front.
Cytat:Ponadto Auchan miał pomagać wojskowym urzędom rekrutacyjnym w zmaganiach z osobami uchylającymi się od poboru. Sklepy zbierały i przekazywały wojsku dane o swoich pracownikach, a po ogłoszeniu mobilizacji pomagały im w wypełnieniu normy poborowej. Pracownikom wręczano wezwania w miejscu pracy — pisze The Insider, powołując się na naocznego świadka jednej z takich sytuacji.
A to mnie wkurwia najbardziej:
Cytat:Po wybuchu wojny w Ukrainie Auchan odmówił zaprzestania działalności w Rosji. "W naszych sklepach codziennie wypiekamy świeży chleb dla Ukraińców i Rosjan, co jest w tej chwili kluczowe
Wszystkie te sieci, które zostały w Rosji tłumaczą, że nie zrobiły tego dla kasy ale aby zaopatrywać "biednych, niewinnych ludzi w niezbędne artukuły pierwszej potrzeby". Bo jakby nie Auchan to w Rosji nikt by nie wypiekał świeżego chleba.
Mam nadzieję, że za to kręcenie Auchan zostanie objęty jakimiś sankcjami wtórnymi - bo na bojkot to raczej nie ma co liczyć.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"