Żeniec:
Zawartość białka w tofu jest zróżnicowana, waha się od 8% do 15% w zależności od producenta.
Nie wiem, czy istnieją ludzie o tak ogromnych żołądkach.
Oczywiście można mięso zastąpić serami ale tak samo trzeba hodować zwierzęta, karmić, poić i zabijać a mięso wyrzucać.
Jacques:
Krowy, konie i inne zwierzęta roślinożerne muszą bardzo dużo jeść, żeby zapewnić sobie wszystkie niezbędne do życia i podtrzymywania funkcji organizmu składniki.
zefciu:
Tego typu kary, tortury musiały zostać zakazane, czyli musiał zaistnieć odgórny przymus, żeby wpłynąć na ludzką świadomość.
Cytat:Jest jakiś powód, dla którego ktoś miałby jeść ponad 50g białka z jednego źródła w jednym posiłku? Zdezorientowany Jeżeli ktoś nie ma diety OMAD (one meal a day), to 30g na posiłek wystarczy. Kostka tofu z Lidla waży 180g i ma 12g białka na 100g produktu. Jedna taka + jakaś kasza lub ziemniaki + surówka i się uzbiera 30g. Pół kilo tofu na obiad to nieśmieszny żart i nie jest to w żadnym razie konieczneMoim celem było zobrazowanie proporcji, co nie zmienia faktu, że zapotrzebowanie na białko jest skorelowane z wagą i wynosi minimalnie 1g białka na kilogram masy ciała. Przeciętny facet o wadze 80 kg powinien zjeść 80 gram białka dziennie, czyli trzy lub cztery kostki tofu, nie wliczam białka zawartego w produktach węglowodanowych, bo ich wartości sa znikome .
Zawartość białka w tofu jest zróżnicowana, waha się od 8% do 15% w zależności od producenta.
Nie wiem, czy istnieją ludzie o tak ogromnych żołądkach.
Oczywiście można mięso zastąpić serami ale tak samo trzeba hodować zwierzęta, karmić, poić i zabijać a mięso wyrzucać.
Jacques:
Cytat:Weganie mogą mieć niedobory aminokwasów egzogennych "siarkowych". Może suplementują? Wegetarian to nie dotyczy.Wegetarianie też są narażeni na niedobory białka, jeśli dobrze nie skomponują i nie zbilansują swojej diety i często mają niedobory żelaza, ponieważ zelazo hemowe pochodzące z produktów zwierzęcych jest bardziej biodostepne niż roślinne.
Krowy, konie i inne zwierzęta roślinożerne muszą bardzo dużo jeść, żeby zapewnić sobie wszystkie niezbędne do życia i podtrzymywania funkcji organizmu składniki.
zefciu:
Cytat:Tymczasem najbardziej okrutni wśród ludzi są nie „ludożercy w dżungli”, tylko społeczeństwa feudalne. Bo to te społeczeństwa traktują „porządek społeczny” jako wartość tak wysoką, że za zamach na nią musi grozić niewyobrażalnie wielka kara. Ani skafizm, ani lingchi ani hanging drawing and quartering nie zostały wynalezione przez „ludożerców w dżungli”, ale były praktykami ludów wysoce (w tamtych czasach) cywilizowanych.Nie wiem czy są to bardziej okrutne kary, biorąc pod uwagę terror jaki panował w starożytnych cywilizacjach, są nie mniej okrutne i są dowodem na to, że człowiek jest zdolny do wszystkiego.
Tego typu kary, tortury musiały zostać zakazane, czyli musiał zaistnieć odgórny przymus, żeby wpłynąć na ludzką świadomość.
Rozsadziło mi antenę.