zefciu:
Ja nie mam skłonności do okrucieństwa. Okrucieństwo to jest coś, co musi ludziom o takich wyobrażeniach sprawiać przyjemność.
Nawet brak samej empatii nie jest tożsame z byciem okrutnym, człowiek pozbawiony empatii jest po prostu obojętny na krzywdę i cierpienie innych.
Żeniec:
Raz, że dużo pod względem objętości a dwa, że tofu jest bez smaku.
Cytat:Ale ta wyobraźnia odzwierciedla rzeczywistość i sposób myślenia.Nie wiem co odzwierciedla takie myślenie o Bogu.
Ja nie mam skłonności do okrucieństwa. Okrucieństwo to jest coś, co musi ludziom o takich wyobrażeniach sprawiać przyjemność.
Nawet brak samej empatii nie jest tożsame z byciem okrutnym, człowiek pozbawiony empatii jest po prostu obojętny na krzywdę i cierpienie innych.
Cytat:Kolejna osoba, która nigdy nie widziała kota.Widzialam kota, jak dręczy myszy, ale znowu to nie oznacza okrucieństwa, kot jest za głupi ,żeby wspólczuć i rozumieć co robi. To jest jego instynkt, który ćwiczy bawiąc się, podobnie bawi się zabawkami.
Cytat:Oczywiście że stosują. Nazywa się to overkilling. Kolejna osoba, która nie słyszała o pojedynczym lisie, który zadusił cały kurnik.To jest typowe zachowanie lisa? Czy lis ma neurony lustrzane w ogóle a jeśli ma, to czy one są na tyle rozwinęte, żeby był zdolny do współczucia?
Cytat:To co dla Ciebie oznacza moralność?To trudne i skomplikowane pytanie, u mnie opiera się na odczuciach, po prostu czuje, że coś jest zle, nawet wtedy kiedy wszyscy naokoło to akceptują.
Cytat:To jak ludzie odbierają okrucieństwa zależy od tego, jak te okrucieństwa są uzasadnione.W takim razie są głupi, bo nie czują tego co jest złe i dlatego w kółko muszą powtarzać błędy z przeszłości.
Żeniec:
Cytat:Zwykle wygląda to tak, że tu kostka tofu, tam 2 bułki z masłem orzechowym, mleko sojowe do kawy, obiad ze szklanki gotowanej soczewicy z warzywami z jakąś kaszą lub ziemniakami i przekąski w międzyczasie (orzechy, pestki słonecznika lub dyni, etc.) i 80g białka samo się robi bez dbania o nic.Jaka jest zawartosc białka tego dziennego jadlospisu? Na oko wygląda, że cienka.
Cytat:Naprawdę sądzisz, że nie da się zjeść 4 kostek tofu przez cały dzień?Może się da, ale ja bym nie dala rady, musiałabym sobie rozepchac żołądek i tak codziennie.
Raz, że dużo pod względem objętości a dwa, że tofu jest bez smaku.
Rozsadziło mi antenę.