Osiris napisał(a):Jaques napisał(a): Nie jestem katolikiem. Nie stosuję zasad katechizmu, jeżeli są sprzeczne z nauką Jezusa. Jak każdy tutaj piszący, przestawiam własne poglądy. Można jedynie polemizować, czy te przesłanki nie stoją za zachowaniem papieża. To że papież zmienił kurs w stosunku do poprzedników jest oczywiste. Czy rzeczywiście dostrzegł potrzebę zmiany zasad katolickich dotyczących wojen? Nie wiem.Skoro nie jesteś katolikiem to można wiedzieć jaką religię wyznajesz? Jeśli jesteś Świadkiem Jehowy, to jest jasne dlaczego bronisz papieża, gdyż rzeczywiście jego zachowanie pasuje do dogmatu neutralności. To też tłumaczyłoby Twoje zachowanie i zupełne ignorowanie argumentów. Jak dogmat mówi tak to nie ma wyjątków.
Świadek Jehowy broniłby papieża? Nie sądzę. Ale w sumie to dobry pomysł, gdyż bracia powinni się dogadywać.
Nie jestem wyznawcą żadnej religii, choć zgadzam się z nimi w punktach, które dotyczą poszanowania innych ludzi i dobra w ogólności.
Mustafa Mond napisał(a): Akurat dziś MTK wydał nakaz aresztowania Putina za wywożenie ukraińskich dzieci.
"I o to chodzi, i o to chodzi." (Hydrozagadka)