Mustafa Mond napisał(a): Dlaczego KO uwypukla tak Tuska na afiszu?Bo odkąd Tusk wrócił do krajowej polityki i chwycił za lejce KO, ta na dobre zakotwiczyła przy ok. 30% poparcia i według sondaży traci do PIS 5-7%, a nie 10-12%. Fakty, nie opinie. To, że osiągnął szklany sufit, to inna sprawa.
Mustafa Mond napisał(a): Trzaskowskiego dać trzeba jako kandydata na premiera. I jeszcze jako figuranta-szefa partii - tak byłoby najlepiejA czy sam zainteresowany tego chce? Bo wiesz, Rafałowi wcale nie jest źle w stołecznym magistracie. Ma swoje ambicje, oczywiście, ale woli je lokować w oddolne inicjatywy jak Campus czy ruchy związane z samorządem. To niewątpliwie inteligentny, bystry i wykształcony człowiek, ale jak dla mnie brakuje mu tego politycznego pazura. Swoją drogą, dlatego właśnie bardziej widziałem/widzę Trzaskowskiego na fotelu prezydenta.
Mustafa Mond napisał(a): I tak prawie na pewno PiS straci władzę, ale po co tak utrudniać?Cóż, wcale tak różowo to nie wygląda: https://wiadomosci.onet.pl/kraj/tylko-je...lo/fp89kjt
Mustafa Mond napisał(a): Teraz Platforma powinna zastąpić Tuska Trzaskowskim.Obecna KO, choć poszła w lewo, nadal nie jest lewicą. A jeśli - dajcie bogowie - nasza opozycja zrozumie, że ma szansę wygra tylko zjednoczona, tym bardziej musi nad nią stać ktoś, kto w jakiś sposób spina klamry tak szerokiego elektoratu. Tusk, choć skręcił na lewo, nadal ma w sobie znacznie więcej echa dawnego kolibra niż progresywny Trzaskowski.
"Gdzie kończy się logika, tam zaczyna się administracja".
Nie cierpię administracji.
Jestem absolwentem administracji.
Chcę zmieniać administrację.
Nie cierpię administracji.
Jestem absolwentem administracji.
Chcę zmieniać administrację.