InspektorGadżet napisał(a): Po pierwsze, ten osobnik nie rozumie tego co czyta ani tego co pisze. Koronny przykład to to że jako dostojników Kościelnych wymienia jakiś Episkopalnych pastorówPrzecież mówimy o chrześcijaństwie. Czyżbyś nie wiedział z jakich denominacji składa się chrześcijaństwo? Czas wrócić do szkoły podstawowej.
Cytat:Dwa, NFK w swoim wynurzeniu twierdzi że Biblia przyczyniła się do rasizmu. Podczas gdy kwestia jest dwojaka. Ale jak widać niejaki Osiris nie rozumie na co odpowiadaAle ja nie odpowiadam na to, co napisał NFK tylko na Twóje wypociny. A stwierdziłeś, że abolicjoniści opierali się na Biblii, tymczasem to samo robili zwolennicy niewolnictwa. Czyli Twój argument można wyrzucić do śmieci.
Cytat:Trzy, fakty są takie że środowiska akademickie do końca (jest łgarstwem jakoby przed wojną zaprzestano uważać iż istnieją rasy gorsze i lepsze) lat 40 tych uznawały teorię ras za prawdziwą i naukową. To że obecnie nie uważa się jej za naukową nic nie znaczy. Bo w owym czasie jak najbardziej teoria ras czy eugenika za naukowe uważane były. Zresztą, nie mozna było ich podważyć bo odkrycie DNA to rok 1953Ale mnie za bardzo nie obchodzi co ludzie uważali lub uważają za naukę. Na przykład teorię strun za takową nie uważam, podobnie jest z eugeniką i wieloma wyrzutami, które miały być nauką a się okazały nią nie być.
Cytat:Cztery, Osobniki pokroju Osirisa za naukę uznają tylko to co im pasuje. Chociaż tak jak mówiłem wcześniej, przy okazji nie przeszkadza im to powoływać się na twierdzenia Srawkinga czy ideowy paradygmat współczesnej nauki o stałości praw przyrody. Wtedy to nie jest pseudonauka XD. No beka z wasBełkotu ciąg dalszy.
Cytat:Ma wiele wspólnego ale nie moja wina że nie potrafisz czytać po polskuChodzi o to, że Ty nie potrafisz pisać po polsku.
Cytat:Oczywiście tam gdzie nie pisal o innych rasach jako sprytnych małpach albo ich wymordowywaniuOczywiście niczego takiego Darwin nie promował. Udowodnij.
Cytat:XD. Wklejasz mi chuj wie co beż podania źródła i twierdzisz "patrzta jak to Darwin był za abolicją". Ja w porównaniu do ciebie podałem źródło i stronęTutaj: https://medium.com/science-and-philosoph...6416b8277c
Cytat:Nie moja wina że posługujesz się demagogicznymi hasełkami dla niedorozwinętych gimbów. Nie pierwszy zresztą raz
Czyli okazujesz się tchórzem po raz kolejny. Zasłaniasz się innymi osobami i forami a sam nie potrafisz sklecić sensownej argumentacji.