Wypowiedź Prigożyna odnośnie ataków dronami na Moskwę, kierowana do Ministerstwa Obrony:
Grubo leci. Nie przebiera w słowach. Śmierdzące dranie, chuje, szumowiny?
Prigożyn napisał(a):Śmierdzące dranie, co wy robicie? Brudy! Zabierajcie swoje tyłki z biur, w których zostaliście przydzieleni do obrony tego kraju. Jesteście Ministerstwem Obrony? . Nie zrobiliście nic,. Ch.. je, pozwalacie tym dronom lecieć do Moskwy? I lecą na Rublowkę do waszego domu, do diabła! Niech wasze domy płoną. A co mają. robić zwykli ludzie, gdy drony z materiałami wybuchowymi wbijają się w ich okna? Jako obywatel jestem głęboko oburzony, że te szumowiny siedzą cicho na swoich tłustych dupach wysmarowanych drogimi kremami. I dlatego uważam, że ludzie mają pełne prawo zadawać im te pytania, tym draniom.
Ale ostrzegałem już wiele razy, ale nikt nie chciał mnie słuchać. Ponieważ jestem zły i frustrujący biurokratów, którzy mają cudowne życie”
Grubo leci. Nie przebiera w słowach. Śmierdzące dranie, chuje, szumowiny?
"Nie można powiedzieć, która masa ludowa ma więcej źródeł piękna. Są wieki całe, że jakiś naród przoduje drugim, są znów wieki, że idzie za drugim. Kto tępi narody, ten jakby zrywał struny z harfy świata. Cóż komu przyjdzie, że będzie miał harfę o jednej tylko strunie? Nie tępić, lecz rozwijać należy narodowości. A rozwijać je może wolność narodów, niepodległość i poszanowanie ich odrębności…"
― Ignacy Daszyński
― Ignacy Daszyński