Nonkonformista napisał(a): Bezwarunkowy dochód. Ja chyba głupi jestem, ale co? Będzie się drukować bez końca pieniądze i płacić ludziom za to, że żyją?
No to tak jak teraz, tyle tylko, że wszystkim i po równo.
Cytat:Żadna to satysfakcja. Lubię rzeczy, które kupiłem. Pióro wieczne dobrej jakości, pióro kulkowe, długopis. Włożyłem wysiłek, aby te rzeczy kupić, pracując. A jak będę miał kasę za to, że żyję, to nie sprawi mi frajdy kupowanie fajnych rzeczy
Jak wszystkim rozdadzą to nie będziesz z tego miał na fajne rzeczy tylko na takie konieczne. Bogaci będą bogatsi a cała reszta będzie transferowała im rozrzucany z helikoptera hajs oraz wszystko co uznają za cenne, uwagę, czas, pracę, głosy itp. Nowe Średniowiecze tylko arystokrację zastąpi korpokracja technokratyczna a Cesarza i Papieża zastąpi spór rządów z korporacjami generującymi kulty ajfonizmów i herezje xiaomistów.
Cytat:Jeśli dobijają system bez znieczulenia, to są idiotami. Nie boją się, że ich na taczkach wywiozą z sejmu?
No ja mam laga. To jest działanie tak wbrew zdrowemu rozsądkowi i instynktowi samozachowawczemu, że mimo wszytko szukam drugiego dna, chociaż bez przekonania.
Sebastian Flak