Sebrian napisał(a): Teraz zestaw to z przytoczonymi przez Sofeicza trzydziestolatkami. W zdecydowanej większości są to ludzie, którzy albo swe sympatie budują w oparciu o nienawiść do kobiet (Konfa uchodzi za partię "Make men great again!")
To pojebane.
Zapomniałem, że to siedlisko różnych zrytych beretów vide Braun etc.
Sebrian napisał(a): albo o naiwne przekonanie, że Sławcio magicznie zamieni Polskę w libertariańską utopię.
O, tak. Tak jak kiedyś latami wierzyłem i wspierałem wolnorynkowego Korwina mimo że we wszystkich innych kwestiach gadał same głupoty

Sebrian napisał(a): . Dlatego tak, patrząc ich oczami nie mają na kogo głosować, ale jednocześnie chcą głosować na polityka, który polega przy pierwszej poważniejszej debacie. Na polityka, który przeczy sam sobie.
To, że poległ to tak, to jego słabość. Ale że przeczy sam sobie to chyba cecha wszystkich polityków.
Sebrian napisał(a): No i tu pada podstawowe pytanie, które wielokrotnie słyszał już guru Twego znajomego, pan Sławek: jak ogarnąć burdel, który nastąpiłby po zaprzestaniu owego zapierdalania? No i wówczas okazuje się, że król jest nagi, bo albo "muszę sprawdzić", albo "ja tak tylko żartowałem". I Ciebie, poza oczywistym wspieraniem (lub co najmniej milczącym przyzwoleniem) proruskości, antysemityzmu, homofobii i szowinizmu, by to nie niepokoiło?
No niepokoiłoby.
Ale wszystkie inne partie mają jeszcze bardziej niepokojące pomysły odnośnie gospodarki. Pompujące inflację i rozdawnictwo.
Co do antysemityzmu, homofobii, rusofilii - to jest wystarczające abym na nich nie głosował.
Szkoda, że nie ma żadnej partii, która by uregulowała gospodarkę.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać