Gawain napisał(a): Jako niedawno przekraczający próg 30, mam pytanie gdzieś Ty tych nienawidzących w ogóle społeczeństwa dojrzałA wejdź chociażby na Wykop, siedlisko inceli. Praktycznie każdy spod znaku #piekomezczyzn, zniszczony przez "p0lki", to zawzięty konfederata. Wszak pisałem o odium wobec kobiet, nie całego społeczeństwa.
Gawain napisał(a): Sprzedaje luzackość a ukrywa kontroworesje. I jak widać ludzie to kupują. Bo ma opinię tego, który stoi po stronie ludzi, a nie polityków.Ale tu nie chodzi o luzackość i kontrowersje, a o to, że nie potrafi wyjaśnić najbardziej podstawowych postulatów swojego ugrupowania. I nie wiem co masz na myśli mówiąc "po stronie ludzi" - że zwykłych, prostych ludzi? Że Sławek to populista?
Gawain napisał(a): I wyborcy Konfy nie byliby tu jakimiś wyjątkami.Ale to wyborcy Konfy kreują się za najbardziej oświeconych ekonomicznie, przeciwstawiając się bandzie czworga reprezentującej socjalizm, rozdawnictwo i biurokrację. A skoro tak, to wypadałoby prezentować poziom wiedzy ekonomicznej jednak ponadprzeciętny i choćby odpowiedzieć - skoro wodzu nie potrafi - z czego np. pokryć obligatoryjne wydatki, na które zabraknie pieniędzy po likwidacji tego i owego.
"Gdzie kończy się logika, tam zaczyna się administracja".
Nie cierpię administracji.
Jestem absolwentem administracji.
Chcę zmieniać administrację.
Nie cierpię administracji.
Jestem absolwentem administracji.
Chcę zmieniać administrację.