Sofeicz napisał(a):A Jezus uczył, "a kto by rzekł swemu bratu 'Raka', winien jest karze piekła ognistego." Jak widać kolejna nauka Jezusa jest dla nich niczym. Tak tych katabasów popierają, są antyaborcyjni, ale nauki Mistrza w życie wcielić nie potrafią.zefciu napisał(a):DziadBorowy napisał(a): A mnie Tusk nie wkurwia. Nie abym za nim jakoś szczególnie przepadał ale nie mam w stosunku do niego jakiś negatywnych emocji.Sam Tusk jako taki nie wkurwia. Ale jego wyznawcy… I teraz pytanie — czy ci wyznawcy tak sami z siebie, czy ktoś jednak ich organizuje i poddaje im te memy, które powtarzają. Bo jeśli tak, to Tusk wychodzi na hipokrytę — sam udaje człowieka na poziomie, ale jest świadom, że grupa ludzi ma polecenie rzucania gównem. PiS przynajmniej jest tutaj szczery — politycy wierchuszki szorują po dnie tak samo, jak szeregowi trolle.
Kudy im do tego pisowskiego ścierwa, które wszystkich lży i wyzywa od najgorszych.
Ja nie widzę tu żadnej symetrii.
Znaj proporcjum, Mocium Panie.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".