zefciu napisał(a):Dwa Litry Wody napisał(a): skoro mając taką możliwość w latach 2007-15 Platforma tego jednak nie robiła?Dlatego, że PiS zademonstrował skuteczność takiej strategii, a najbardziej zagorzali wyborcy PO są gotowi na to pozwolić.
Coś dziwnego się dzieje z elektoratem KO, skoro większość wyborców KO, wedle sondażu, popiera wzięcie na pokład Neoleppera tylko dlatego, że Neolepper aktualnie ostro nawala w PiS. Chyba polaryzacja wielu ludziom umysły lasuje.
zefciu napisał(a): Najskuteczniejszą rękojmią zerwania z PRL-izacją, jest sytuacja, w której partie będą musiały się podzielić władzą, a nie żaden „zbawca”.
Według mnie Słowacja w ostatnich latach nie była tak problematyczna jak Polska i Węgry między innymi dlatego, że populiści i prawaczki na Słowacji nie zjednoczyły się w jakimś wielkim obozie w stylu Zjednoczonej Pisowszczyzny lub Fideszu. Na Słowacji mamy neonazistów od Kotleby i nacjonalistyczną Republikę, samoobronowy SMER, nacjonalistyczną partię Jesteśmy Rodziną, której lider pobił w seksualnej wiatropylności inne Trumpokorwiny; zatem siły patologiczne nie tworzą jednej, zwartej pięści. "Apes together strong".
Dwa Litry Wody napisał(a): Zefciu
Cytat:Być może zostałem skrzywiony przez czytanie tego, co wypisują silniki.Obawiam się, że nie zrozumiałem (serio).
Silni Razem z Twittera.
Osiris napisał(a):Iselin napisał(a):Czy Ty widziałaś w ogóle Wiadomości TVP w ostatnich kilku latach? To jest jeden wielki gówniany ściek, delikatnie mówiąc.Sofeicz napisał(a): - telewizja publiczna i cała prasa lokalna nie była bezwstydną szczujnią partyjną.Naprawdę?
Stan mediów to jeden z tych tematów, gdzie symetryzm najbardziej razi po oczach.
"I sent you lilies now I want back those flowers"