To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strategia komitetów wyborczych - plany, marzenia, rozważania
Iselin napisał(a): Dziadzie, ja nie twierdzę, że nie TVP nie jest szczujnią, twierdzę że za PO nie było inaczej i nie jest, tylko było to szczucie przeznaczone dla innych ludzi, takie bardziej w białych rękawiczkach. Dużo ludzi nie widzi, bo powtarza te rzeczy.

A potrafisz podać jakieś przykłady tej szczujni z mediów publicznych za czasów PO, które odpowiadałyby temu co się tam dzieje obecnie? Zaznaczam, że nie chodzi mi o przypadki jakichś lekkich manipulacji. Znajdź mi przykład sprzed 2015 roku, w stylu w którym powiedzmy prowadzący Wiadomości wali z grubej rury, że jakaś partia opozycyjna chce szkodzić Polakom i realizuje interesy obcych państw.

Bo ja jak przyznaję, że media publiczne za PO miały lekko stronniczy charakter to jednak przepaść tak ilościową jak i jakościową w szczuciu dostrzegam kolosalną. Tu moim zdaniem na prawdę nie ma żadnej analogii a jak Ty ją dostrzegasz to tak jak ktoś Ci radził obejrzyj sobie archiwalne wydanie Wiadomości i porównaj z tym co dzisiaj puszczą w TVP.

Cytat:. Teraz już nawet w mniej białych, jak wspomniani Silni Razem, którzy mają coraz większe wpływy, ale nie tylko oni. To nie Silni Razem nakręcili nienawiść do ludzi ze wsi, ludzi biedniejszych, ludzi o niższym wykształceniu i ogólnie "ludzi nie naszych", którzy ośmielili się mieć demokratyczne prawa i z nich korzystać. Jeśli chodzi o elektoraty różnych partii, to w mojej bańce akurat elektorat KO jest najbardziej agresywny i pełen nienawiści nie tylko do PiS jako partii, ale także do wyborców, do Hołowni, do Lewicy, do symetrystów, do wszystkich. Nigdzie indziej nie widzę tyle zacietrzewienia, zrywania znajomości, obrażania się na rodzinę. Zapewne w zagłębiach PiS jest inna sytuacja, ale wśród "wykształconych z wielkich ośrodków" widzę to właśnie tak. Co oczywiście nie znaczy, że wszyscy tak się zachowują, żeby daleko nie szukać, Ty na przykład nie, ale zjawisko jest dość zauważalne.

Szczerze mówiąc nawet za bardzo nie wiem kto to jest ci Silni Razem. Zwracam jedynie uwagę, że my tutaj nie dyskutujemy o jakości sporu politycznego w Polsce ale o tym jaką formę miały media publiczne przed i po 2015 roku.

Cytat:Znajoma nie kwalifikuje się do transferów Oczko Mam na myśli raczej jakość tej wolności gospodarczej. W Danii na przykład panuje duża wolność gospodarcza, firmom wolno wiele, wolno zwolnić pracownika bez większych problemów, ale odpowiedzialność za niego przejmuje państwo i pracownik nie zostaje na lodzie (możemy to w zasadzie nazwać transferem socjalnym). Prawa pracowników w Danii i Norwegii są ugruntowane i mocne. Wolność gospodarcza po polsku to możliwość pracy w januszeksach na śmieciówkach za grosze i bez praw.

Ale przecież początek wojny ze śmieciówkami w postaci ich oskładkowania przypada na czasy rządów Platformy Obywatelskiej.
https://www.newsweek.pl/opinie/donald-tu...ek/4dt92e0

A w takim Index of Economy Freedom największy spadek zanotowaliśmy w zupełnie innych obszarach niż kategoria "labor freedom" do której zaliczają się śmieciówki. Największe pogorszenie nastąpiło w kategoriach "efektywność sądownictwa", "wydatki rządowe" "wolność biznesu" czy też "wolność handlu"

Ograniczenie śmieciówek miało tutaj raczej znikomy efekt na spadek ogólnej wolności gospodarczej. Winnym jest głównie złej jakości prawo oraz zaangażowanie wszelkich aparatów państwowych do służby w interesie partii.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Strategia komitetów wyborczych - plany, marzenia, rozważania - przez DziadBorowy - 24.08.2023, 18:49

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości