DziadBorowy napisał(a): A potrafisz podać jakieś przykłady tej szczujni z mediów publicznych za czasów PO, które odpowiadałyby temu co się tam dzieje obecnie? Zaznaczam, że nie chodzi mi o przypadki jakichś lekkich manipulacji. Znajdź mi przykład sprzed 2015 roku, w stylu w którym powiedzmy prowadzący Wiadomości wali z grubej rury, że jakaś partia opozycyjna chce szkodzić Polakom i realizuje interesy obcych państw.Czasami oglądałam wiadomości za PO i czasami oglądam teraz, chociaż ani jednych, ani drugich nie da się oglądać długo. W czasach przed 2015 prowadzący nie walili z aż tak grubej rury, ale jak najbardziej powszechna była narracja, że rząd nic nie może zrobić, bo PiS, bo Kaczyński spaliłby Polskę, żeby zagotować sobie czajnik wody oraz wizja strasznych rzeczy, które się wydarzą, jeśli PiS dojdzie do władzy. Ludzie niesamowicie się tym nakręcali. Moi znajomi z wyższym wykształceniem po wyborach wygranych przez Dudę słuchali piosenek jakiegoś chilijskiego poety i muzyka, torturowanego i zabitego przez reżim Pinocheta i zastanawiali się, kiedy u nas też będą obcinać palce.
Bo ja jak przyznaję, że media publiczne za PO miały lekko stronniczy charakter to jednak przepaść tak ilościową jak i jakościową w szczuciu dostrzegam kolosalną. Tu moim zdaniem na prawdę nie ma żadnej analogii a jak Ty ją dostrzegasz to tak jak ktoś Ci radził obejrzyj sobie archiwalne wydanie Wiadomości i porównaj z tym co dzisiaj puszczą w TVP.
DziadBorowy napisał(a): Ale przecież początek wojny ze śmieciówkami w postaci ich oskładkowania przypada na czasy rządów Platformy Obywatelskiej.To akurat im się chwali, chociaż wtedy nie podobała mi się ta decyzja.
https://www.newsweek.pl/opinie/donald-tu...ek/4dt92e0
DziadBorowy napisał(a): A w takim Index of Economy Freedom największy spadek zanotowaliśmy w zupełnie innych obszarach niż kategoria "labor freedom" do której zaliczają się śmieciówki. Największe pogorszenie nastąpiło w kategoriach "efektywność sądownictwa", "wydatki rządowe" "wolność biznesu" czy też "wolność handlu"No to ludzie, których to dotknęło, mają prawo być źli. Natomiast szukanie wrogów w każdym, kto nie popiera "jednej listy", jest strasznie sekciarskie.
DziadBorowy napisał(a): Szczerze mówiąc nawet za bardzo nie wiem kto to jest ci Silni Razem.Jesteś szczęśliwym człowiekiem.
Iselin napisał(a):DziadBorowy napisał(a): A potrafisz podać jakieś przykłady tej szczujni z mediów publicznych za czasów PO, które odpowiadałyby temu co się tam dzieje obecnie? Zaznaczam, że nie chodzi mi o przypadki jakichś lekkich manipulacji. Znajdź mi przykład sprzed 2015 roku, w stylu w którym powiedzmy prowadzący Wiadomości wali z grubej rury, że jakaś partia opozycyjna chce szkodzić Polakom i realizuje interesy obcych państw.Czasami oglądałam wiadomości za PO i czasami oglądam teraz, chociaż ani jednych, ani drugich nie da się oglądać długo. W czasach przed 2015 prowadzący nie walili z aż tak grubej rury, ale jak najbardziej powszechna była narracja, że rząd nic nie może zrobić, bo PiS, bo Kaczyński spaliłby Polskę, żeby zagotować sobie czajnik wody oraz wizja strasznych rzeczy, które się wydarzą, jeśli PiS dojdzie do władzy. Ludzie niesamowicie się tym nakręcali. Moi znajomi z wyższym wykształceniem po wyborach wygranych przez Dudę słuchali piosenek jakiegoś chilijskiego poety i muzyka, torturowanego i zabitego przez reżim Pinocheta i zastanawiali się, kiedy u nas też będą obcinać palce.
Bo ja jak przyznaję, że media publiczne za PO miały lekko stronniczy charakter to jednak przepaść tak ilościową jak i jakościową w szczuciu dostrzegam kolosalną. Tu moim zdaniem na prawdę nie ma żadnej analogii a jak Ty ją dostrzegasz to tak jak ktoś Ci radził obejrzyj sobie archiwalne wydanie Wiadomości i porównaj z tym co dzisiaj puszczą w TVP.
DziadBorowy napisał(a): Ale przecież początek wojny ze śmieciówkami w postaci ich oskładkowania przypada na czasy rządów Platformy Obywatelskiej.To nawet im się chwali, chociaż wtedy nie podobała mi się ta decyzja. Ale co zasady mam nieco inny pomysł na składki i umowy, ale nikt go na razie nie wprowadził i nie zamierza.
https://www.newsweek.pl/opinie/donald-tu...ek/4dt92e0
DziadBorowy napisał(a): A w takim Index of Economy Freedom największy spadek zanotowaliśmy w zupełnie innych obszarach niż kategoria "labor freedom" do której zaliczają się śmieciówki. Największe pogorszenie nastąpiło w kategoriach "efektywność sądownictwa", "wydatki rządowe" "wolność biznesu" czy też "wolność handlu"No to ludzie, których to dotknęło, mają prawo być źli. Natomiast szukanie wrogów w każdym, kto nie popiera "jednej listy", jest strasznie sekciarskie.
DziadBorowy napisał(a): Szczerze mówiąc nawet za bardzo nie wiem kto to jest ci Silni Razem.Jesteś szczęśliwym człowiekiem.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.