Osiris napisał(a): Od tego czasu na lepsze nic się nie zmieniło a jeśli już, to jest gorzej. Z chęcią zobaczyłbym podobne przedstawienie TVP za czasów rządów PO ponieważ nie przypominam sobie aby niezadowolenie z rzetelności ówczesnych mediów było tak powszechne jak teraz.Ja bym zobaczyła w ogóle taką analizę najważniejszych mediów za czasów PO i teraz. Uważam, że polskie media ogółem lecą w dół, także w zakresie ocen narzucanych widzowi/czytelnikowi.
Ayla Mustafa napisał(a): Ale Konfa i PiS są tu najgorszym prymitywizmem, więc symetryzm jest błędny. PiS choćby stworzył bilbordy, na których Tusk wygląda, jakby był rudy:Przecież to też nie jest nic nowego. Od wieków środowiska związane z PO nabijają się z niskiego wzrostu obu Kaczyńskich. Pamiętam, że po katastrofie w Smoleńsku chyba po raz pierwszy mediach publicznych pojawiły się ładne zdjęcia pary prezydenckiej, wcześniej pokazywane były takie, na których wyglądali wyjątkowo niekorzystnie, czasami tak, że Lech wyglądał, jakby ledwo sięgał klamki. To przedszkole z wypominaniem, że ten jest niski, tamten rudy, a ta ma wadę wymowy, trwa już co najmniej kilkanaście lat, jeśli nie więcej.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.