Iselin napisał(a): Ja bym zobaczyła w ogóle taką analizę najważniejszych mediów za czasów PO i teraz. Uważam, że polskie media ogółem lecą w dół, także w zakresie ocen narzucanych widzowi/czytelnikowi.
Nie wiem czy czytałaś przed 2015 rokiem periodyki takie jak Gazeta Polska, czy Gazeta Warszawska wydawane przez spółki powiązane z PIS Ja miałem tą nieprzyjemność, gdyż mój wujek próbował mnie nimi konwertować na PISism.
Tam po prostu nie było ani jednej wzmianki o obecnej opozycji, bez negatywnego komentarza na ich temat. Często na takim poziomie, że po prostu głowa pękała i oczy bolały (zwłaszcza w Gazecie Warszawskiej)
PIS po prostu przeniósł te standardy z bądź co bądź niszowych mediów do Wiadomości TVP.
Z tak naładowanym emocjonalnie i wartościująco językiem, mającym na celu urabianie opinii widza spotkałem się przed 2015 roku wyłącznie w tych dwóch gazetach. Nawet jawnie wspierające PO Newsweek czy Wyborcza były o niebo wyżej jeżeli chodzi o standardy i kontrast był wyraźnie widoczny.
Tak więc stawiam diamenty przeciw orzechom, że przed 2015 rokiem w głównych mediach takiego szamba nie było. Zresztą obecnie jest wyłącznie w tych zarządzanych przez PIS - co nie pozostawia wątpliwości kto to szambo do mediów wprowadził.
Cytat:. Od wieków środowiska związane z PO nabijają się z niskiego wzrostu obu Kaczyńskich.
Zgoda. Tylko, że ten standard nie trafiał do mediów związanych z PO i ograniczał się do prywatnych wypowiedzi ich zwolenników. A zdjęcia przedstawiające polityka w złym ujęciu to przecież nihil novi sub sole. Dopiero sztuczna manipulacja zdjęciami wprowadzona przez TVP to u nas jakaś nowość.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"