To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strategia komitetów wyborczych - plany, marzenia, rozważania
Iselin napisał(a): Media Lisa chociażby co najmniej od 2015 zaszczepiają u czytelników głęboką pogardę wobec "innych", którzy "nam" wybrali władzę: ludzi ze wsi, ludzi gorzej wykształconych, ludzi z Polski wschodniej. Dość udatnie udało się wywołać skojarzenie beneficjenta 500+ z chlejącą i niepracującą patologią. W Na temat zastanawiano się, jacyż to przerażający ludzie zamieszkają w mieszkaniach plus, które miały powstać koło eleganckiego warszawskiego osiedla.

Ok. Co do samego zjawiska nie będę się kłócił bo przecież nie twierdzę, że TVP kłamie a inni są obiektywni i piszą samą prawdę. Wciąż nie jest to jednak poziom, który prezentuje TVP tak językowo jak i merytorycznie. Przecież w tych reportażach pokazywano prawdziwe zjawiska, sugerując jedynie nieprawdziwie, że są one normą. W TVP mamy kreację całkowicie sztucznej rzeczywistości jak np afera z robakami.

Jest też drugie dno tej sprawy. Patologia była i będzie. Obecnie trafia do niej kasa a kontrola organów społecznych jest iluzoryczna. Nie chcę tutaj znowu ładować dowodów anegdotycznych, ale zapewniam, że sytuacje w których dzięki 500+ tatuś ma po prostu znacznie więcej kasy na chlanie nie są aż tak rzadkie, że trzeba by ich ze świecą szukać. Rozbawiło mnie to, jak jakaś osoba związana z rządem przekonywała, że skala zjawiska jest marginalna bo odsetek zamiany gotówki z 500+ na bony jest skrajnie mały. Nie - skala nie jest aż tak marginalna, po prostu system jest dziurawy.

Cytat:Dość skutecznie też wmówiono wielu ludziom, że PiS chce nas wyprowadzić z Unii, co nie jest prawdą, ale świetnie działa jak straszak.

A ja tam nie jestem przekonany czy nie jest to prawdą i czy PIS nie chce, czy też mu się na ten moment nie opłaca. Bo przecież jak się dobrze zastanowić w całej tej awanturze z Unią jedyne co PIS musiałby poświęcić to kilka stołków dla swoich kolesi aby zakończyć wszystkie spory. Pomijając zresztą nawet chęci lub ich brak - regularna nagonka rządowych mediów na EU w przyszłości może mieć uboczny skutek w postaci wyjścia z Unii.

Cytat:Pod wpływem mediów i używanego w nich języka i skojarzeń mnóstwo ludzi opowiada, że Polsce jest dyktatura jak na Białorusi, co jest bardzo obraźliwe wobec ludzi siedzących w więzieniach Łukaszenki.

Sam spotkałem się jedynie z opiniami, że to powoli zmierza w stronę Białorusi, że władza stosuje elementy, które stosują metody tamtejszego reżimu (lex Tusk dla przykładu). A to nie to samo.

Cytat:A w ogóle największe szambo to od wieków coś niezwiązanego z PiS ani PO, mianowicie NIE.

Gazeta Warszawska była nieco PONIŻEJ poziomu NIE Uśmiech
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Strategia komitetów wyborczych - plany, marzenia, rozważania - przez DziadBorowy - 29.08.2023, 10:44

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości