To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strategia komitetów wyborczych - plany, marzenia, rozważania
Ayla Mustafa napisał(a): Eurowybory w 2019 roku pokazały, że PSL nie powinien startować razem z PO.
Ale eurowybory mają zupełnie inną specyfikę. Równie dobrze mógłbym powiedzieć, że sojusz opozycyjny opłacił się przy wyborach na prezydenta Rzeszowa po rezygnacji Tadeusza Ferenca czy tez w ramach paktu senackiego.

Ayla Mustafa napisał(a): Komitet Trzeciej Drogi jest opłacalny, ale powinna powstać partia-wydmuszka o nazwie Trzecia Droga, która startowałaby z progiem 5%.
Wystarczyło wystartować jako samodzielny komitet, a nie koalicja. No ale trzeba by było zapytać pana Szymcia, dlaczego się nie dogadał z panem Władziem - tak się przecież lubią. Może pan Szymuś wystraszył się, że PSL z rozbudowanymi strukturami w regionie go połknie? Albo - jak nie wiadomo o co chodzi, to poszło o kasę?

Ayla Mustafa napisał(a): (...) a w zamian za to Tusk: (...)
Nie twierdzę, że wszystkie kroki Tuska są idealne. Mi również gulą w gardle stają nazwiska Kołodziejczaka (bardziej) i Giertycha (nieco mniej). Ale musisz zrozumieć, że w państwie zepsutym przez PIS nikt poza Konfederacją nie stanie przeciwko rozdawnictwu, bo nawet Konfa zyskała na tym raptem kilka procent. Tyle, że ta Konfa jest jednocześnie menażerią, w której zasiada wielu potencjalnych, przekupionych, przyszłych posłów PIS, więc w nią PIS nie wali. Wyobrażasz sobie co by odpierdalał Jarosław z Mateuszem, kiedy Tusk by wyskoczył z krytyką 800+ lub 14 emerytury, skoro już teraz robi się z niego personifikację całego zła?

Ayla Mustafa napisał(a): Koalicja Demokratyczna o twarzy Rafalali pokonałaby pewnie PiS.
To dlaczego Trzaskowski nie podjął tej roli kiedy Tusk był za granicą? Odpowiem Ci: bo to nie jest zwierzę polityczne w stylu Tuska, a nawet Budki. Budka miał zapał, ale nie miał oręża; Trzaskowski miał oręż, ale brakowało mu zapału. Tusk ma jedno i drugie, ale i negatywny elektorat oraz - co jak co - jest to już polityczny "dziaders". Ja z chęcią na czele KO widziałbym taką młodszą, przystającą do dzisiejszych czasów wersję Tuska, lecz kiedy ci dostali swój czas, to PO zleciała do 16% w sondażach.

Ayla Mustafa napisał(a): Trzecia Droga pokonałaby Konfę.
Polecam autorefleksję, której sam dokonałem. Nie doceniliśmy Konfy tak jak niegdyś PIS.

Ayla Mustafa napisał(a): I powtarzanie tezy o "rozbuchanym ego Hołowni" jest groteskowe, skoro Tusk rzekł, że, cytuję, "sam wygra te wybory".
Poproszę o cytat z tej wypowiedzi, bo na Google nigdzie jej nie znajduję - a byłby to łakomy kąsek dla wielu przeciwników polskiego szatana. Ponadto, co jak co, ale Tusk w porównani do Hołowni ma jednak CV dające nieco większe powody do puszenia, nie sądzisz?
"Gdzie kończy się logika, tam zaczyna się administracja".
Nie cierpię administracji.
Jestem absolwentem administracji.
Chcę zmieniać administrację.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Strategia komitetów wyborczych - plany, marzenia, rozważania - przez Sebrian - 06.09.2023, 20:30

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości