Akurat miałem dość niedawno okazję być przy porodzie i problemem nawet nie jest bezpłatne znieczulenie ale fakt, że znieczulenie będzie o ile będzie dostępny anestezjolog a raczej nie będzie
Więc to jest trochę BS.
Ale ogólnie z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że trochę ta opieka okołoporodowa się poprawiła. Przynajmniej porównując do tego co widziałem teraz a co słyszałem od już starszych kobiet z mojej rodziny. Moja matka wspomina lata 90 w tym zakresie, że to była jakaś pieprzona tragedia.
Więc to jest trochę BS.
Ale ogólnie z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że trochę ta opieka okołoporodowa się poprawiła. Przynajmniej porównując do tego co widziałem teraz a co słyszałem od już starszych kobiet z mojej rodziny. Moja matka wspomina lata 90 w tym zakresie, że to była jakaś pieprzona tragedia.
"Nie można powiedzieć, która masa ludowa ma więcej źródeł piękna. Są wieki całe, że jakiś naród przoduje drugim, są znów wieki, że idzie za drugim. Kto tępi narody, ten jakby zrywał struny z harfy świata. Cóż komu przyjdzie, że będzie miał harfę o jednej tylko strunie? Nie tępić, lecz rozwijać należy narodowości. A rozwijać je może wolność narodów, niepodległość i poszanowanie ich odrębności…"
― Ignacy Daszyński
― Ignacy Daszyński