Sofeicz napisał(a): Gdzieś czytałem, że spora grupa Izraelczyków o polskich korzeniach rozważa powrót do Polski.
Teraz to jedna z niewielu sensownych opcji. Co prawda Osiris pisał że muzułmanie to normalni ludzie, ale to w UK są muslimskie wiece poparcia dla Palestyny, a nie w Polsce.
Czytałem gdzieś wywiad z naczelnym rabinem z Francji, z którego wynikało, że jest tam teraz tak dużo muslimów agresywnych wobec Żydów, że ci ostatni zaczęli już opuszczać ten kraj.
No i takich uchodźców z Izraela można bez strachu przyjąć, tak jak Ukraińców. A Niemce, Francje i inne Jukeje niech se przyjmują "normalnych" Ahmedów

Gawain napisał(a): Ale polski terroryzm za zaborów to było coś. 1000 zamachów rocznie na wszystkich związanych z władzami okupacyjnymi. Ba, nawet koronowane głowy miały urwanie...
Nom. Czytałem kiedyś cuś że Polacy tak intensywnie parali się tym terroryzmem, że czymś normalnym i powszechnym w Europie było, że się Polaków automatycznie z terrorystami utożsamiało.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać