dammy napisał(a):Iselin napisał(a):lumberjack napisał(a): Irytuje mnie to jak wielu ludzi i państw staje po stronie Izraela. Ukraina, Francja, Niemcy... a zwłaszcza USA. W takich momentach jak ten; w takich sytuacjach mam w głowie takie jedno wielkie "WTF!?" Ten nasz prawoczłowieczy Zachód bez problemu i żadnego wahania staje po stronie skurwieli zabijających dzieci... nie uważacie że to trochę niestosowne i lizusowskie? O co tu chodzi? Żeby pokazać jak bardzo nie jest się antysemitą?A czemu nie słyszałeś o wojnie w Jemenie? Bo napadł na niego nasz wielki sojusznik, Arabia Saudyjska.
Może dlatego, że Arabia Saudyjska nie napadła na Jemen. Koalicja złożona z A. S., Maroka, Z.E.A. i in. wkroczyła do Jemenu na prośbę legalnego prezydenta. Natomiast wojska opozycyjne są wspierane przez Iran i Rosję.
Z tym Jemenem to coraz ciekawiej. Ostatnio ostrzeliwali rakietami Izrael. A rakiety owe przechwytywała i zestrzeliwała Arabia Saudyjska. Dotychczas czytałem tylko relacje (nie do końca potwierdzone) o uwikłaniu konfliktu Armenia-Azerbejdżan w konflikt Izrael-Iran, a teraz jeszcze to dochodzi. Być może historycy kiedyś będą opisywać wojnę w Ukraine jako konflikt w tle tego powyższego także?
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!