lumberjack napisał(a): Nie jestem ani islamofobem ani rusofobem. Ja po prostu szczerze, prosto z serca nienawidzę islamu oraz ruskich.Ale gdzie jest różnica międy pierwszym zdaniem a drugim? Poza tym, tak jak sam nie lubię religii, to nie rozumiem Twojej nienawiści do islamu (chyba, że wiesz o tej religii więcej niż ja) skoro sama jej ideologia nie różni się zbytnio od chrześcijańskiej w głównym przekazie a język nienawiści występuje zarówno w jednej i drugiej.
Cytat:Nienawidzę ideologii i państw, które niszczą nasz świat. Naprawdę kurwa powinniśmy się zająć budowaniem dobrobytu, skupić się na tym jak zaradzić globalnemu ociepleniu, a przez takich ruskich kasa będzie szła na wojsko, a przez islam ludzie się nie rozwijają, a wręcz cofają w rozwoju.To powinieneś dodać do tej listy Izrael i USA bo oni robią to samo Paleństyńczykom, co ruscy Ukrainie. Zauważ, że przez ostatnie kilkadziesiąt lat większość dużych konfliktów na świecie prowadzona była przez chrześcijan, nie muzułmanów. To chrześcijanie skolonizowali większość globu gnębiąc przy tym tubylców i oni prowadzili wojny światowe prowadzące do śmierci setek milionów ludzi.