Osiris napisał(a): Izrael swoją operację dalej prowadzi z błogosławieństwem USA (które odrzuciły możliwość wstrzymania ognia w tym momencie), pewnie zrównają Gazę z ziemią, Palestyńczycy zostaną rozpędzeni lub zabici. Będzie dużo gadania w zachodnich mediach, dyskusji i komentarzy bo przecież mamy wolność słowa.
No i to tyle jeśli chodzi o zachodnią kazuistykę odnośnie praw człowieka, demokracji i wolności. Jest to gówno warte - tam gdzie mocarstwom zachodnim opłaca się zachowywać na poziomie rosji, tam się właśnie tak zachowają.
dammy napisał(a): Ale chyba z jakiegoś powodu Izrael zaczął tą nieszczęsną Gazę atakować.
Powodem było chyba zaistnienie Izraela...
Ayla Mustafa napisał(a): W ocenianiu tego, która polityczna strona jest jasną stroną mocy, a która ciemną stroną mocy, pomocny jest mój autorski test o treści:
Czy gdyby ta strona podbiła cały świat, to czy świat byłby wtedy, według Ciebie, dobrym miejscem? Jeżeli tak, to ta strona jest jasną stroną mocy. Jeżeli nie, to ciemną.
Świat Moskowii byłby miejscem do cna złym. Świat wujka Sama Bidena byłby miejscem ogółem dobrym. Świat Hamasu byłby światem złym. Świat Likudu też byłby światem złym.
Ja to bym inaczej opisał:
- ruscy to totalne skurwysyny, a pod ich rządami nastaje wieczna chujnia
- Zachód to trochę bardziej cywilizowane skurwysyny, a tam gdzie zachodnia strefa wpływów tam jest możliwość dobrobytu, a prawa człowieka, wolność słowa, demokracja istnieją i działają. Ale tylko w obrębie strefy wpływów. Poza nią hulaj dusza piekła nie ma.
I w ogóle nie ma tutaj jasnej i ciemnej strony mocy. Są dwie chujowe z tym że jedna bardziej, a druga mniej chujowa.
https://twitter.com/Gerashchenko_en/stat...5745123835
Japończycy zrobili dokładne analizy twarzy i głosu putlera, którego publicznie od czasu do czasu widać. Wnioski pewnie każdego niesłychanie zaskoczą - jest co najmniej kilku putinów.
Ten co niby miał ostatnio zawał - może to jeden z dublerów.
Cholera wie czy putler w ogóle żyje - może już od dawien dawna jest kaput.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać