Soul33 napisał(a): ustalać prawo podatkowe całej UE
Gdzie coś takiego wyczytałeś?
Gladiator napisał(a): Każdy wie również, że są terminy płatności do towarzystw ubezpieczniowych od natychmiastowych do nawet dwóch tygodni.
Skąd wiesz w jakim terminie agent jest zobowiązany przekazać do ubezpieczalni, skoro nigdy umowy agencyjnej na oczy nie widziałeś?
Gladiator napisał(a): Po co więc wydziwiać nad najprostszymi sprawami?
Bo pomimo ich rzekomej prostoty piszesz bzdury.
Gladiator napisał(a): Czysta retoryka, to nie moja bajka.
To fakt. Bardzo słabo idzie Ci argumentowanie Twojego stanowiska.
zefciu napisał(a): Konkretnie te osoby, pod które to świadczenie było projektowane. Te osoby, które przez całe rządy PO nie miały żadnego poczucia, że rząd coś robi dla ich dobrostanu. Osoby, które nadal masowo popierają PiS i jeśli się nic nie zmieni w polskiej polityce (a upadek koncepcji mieszkalnictwa komunalnego świadczy, że raczej się nie zmieni) wybiorą za 4-8 lat tych samych ludzi.
Czyli ocenę sztywnego, wielomiliardowego wydatku w wiecznie deficytowym budżecie mamy opierać na zdaniu osób, które uważają, że 222 mld zł deficytu oraz fakt próby ukrycia 112 mld z tego długu jest cacy?
zefciu napisał(a): A jednak świadczenie funkcjonowało przez wiele lat i prowadziło samo w sobie do jakichś gospodarczych katastrof.
Ja nazwałbym 222 mld zł deficytu gospodarczą katastrofą. Oczywiście nie wiem w jakiej części akurat ten sztywny wydatek doprowadził do takiego deficytu, ale jakoś nie widzę kandydatów, którzy mogliby zagrozić palmie pierwszeństwa w tej materii.
zefciu napisał(a): Można nie powtarzać memu, że koszt wynosi 40%, skoro żadne z nieporządnych oszacowań nie zbliża się do takiej oceny.
OK
zefciu napisał(a): Nie jest to jednak dla Ciebie różnica „klasowa”. Różnica od której uzależnione jest, czy musisz zostawać w znienawidzonej pracy, lub czy jesteś w stanie pozwolić sobie na wakacje nad Bałtykiem, gdzie elyty będą się zżymały, jak to swoją obecnością psujesz krajobraz.
No faktycznie nie jest, ale nadal nie wiemy jaki jest rzeczywisty koszt tego sztucznego wydatku, tj. jak się przełożył na inflację, na deficyt, a co za tym idzie na koszt obsługi długu i podwyżkę obciążeń podatkowych.
Pieprzenie pacana, którego razi, że ktoś pojechał na urlop nad Bałtyk, ani czyjaś urażona duma w związku z wypowiedzią kretyna, nie są argumentami w tej kwestii.
To jakby argumentować zakup ROG Ally czy innego Legion Go twierdzeniem, że jest mi smutno, że go nie mam, zamiast policzyć czy mnie na niego stać i czy to jest na pewno najlepszy sposób spożytkowania kilku tysięcy złotych.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd