Socjopapa napisał(a): Czyli ocenę sztywnego, wielomiliardowego wydatku w wiecznie deficytowym budżecie mamy opierać na zdaniu osób, które uważają, że 222 mld zł deficytu oraz fakt próby ukrycia 112 mld z tego długu jest cacy?Będziemy oceniać na podstawie społecznego i politycznego efektu.
Cytat:Oczywiście nie wiem w jakiej części akurat ten sztywny wydatek doprowadził do takiego deficytu, ale jakoś nie widzę kandydatów, którzy mogliby zagrozić palmie pierwszeństwa w tej materii.Fakt, że PiS stworzył system, w którym duża część wydatków jest zupełnie niekontrolowana jakoś nie przychodzi do głowy?
Cytat:Pieprzenie pacana, którego razi, że ktoś pojechał na urlop nad Bałtyk, ani czyjaś urażona duma w związku z wypowiedzią kretyna, nie są argumentami w tej kwestii.Argumentami nie są. Ale czy to grzech zwrócić uwagę, co jakiej narracji jest częścią?
Cytat: To jakby argumentować zakup ROG Ally czy innego Legion Go twierdzeniem, że jest mi smutno, że go nie mam, zamiast policzyć czy mnie na niego stać i czy to jest na pewno najlepszy sposób spożytkowania kilku tysięcy złotych.Nie rozumiem. Rząd Twoim zdaniem daje świadczenia socjalne dla własnej rozgrywki?