Socjopapa napisał(a): Wzniosłe, acz nieweryfikowalne celeW ogóle nie istnieją żadne metryki pozwalające mierzyć jakość życia, nierówność ekonomiczną, czy porównywać wyniki w nauce dzieci i młodzieży z różnych obszarów.
Cytat:jakoś mnie nie przekonują i nie uważam, że powinny być podstawą zwiększania kosztów obsługi długu publicznego.A no tak. Ostateczny argument logiczny z „mnie nie przekonuje”. A potem będzie zdziwko, że głupi naród znowu wybrał kogoś, kogo przekonuje.
Cytat:Konsole do gier z pewnością przynoszą korzyści społeczneZakup przez Ciebie osobiście konsoli do gier przynosi korzyści społeczne. Aha.
Cytat:i nie mogą zostać uzyskane w lepszy sposób.Ale ja nigdzie nie napisałem, że nie mogą zostać uzyskane w lepszy sposób. Mam wręcz nadzieję, że rząd, który nadchodzi, a który wszak został przeze mnie poparty w wyborach takie lepsze sposoby znajdzie i zastoswuje.
Cytat:Może obniżenie podatków o te kilkadziesiąt miliardów dałoby lepszy efekt?Zależy komu.
Cytat:A może władowanie kilkudziesięciu miliardów w edukację państwową albo w służbę zdrowia dałoby lepsze efekty?Z pewnością.
Cytat:A może należy przywrócić świetlice gminne czy środowiskowe z zapewnieniem wyżywienia?Byłoby zajebiście. Szkoda, że to jest jezukomunizm.
Cytat:To jednak śmiała teza. Na czym ją opierasz?Na tym, że jednak nawet ludzie głosujący na PiS potrafią się wkurwić, gdy PiS jawnie wydaje pieniądze na siebie. Dość przypomnieć, jak musiano się wykręcać z podwyżek za Szydłol.
Cytat:A skąd wiesz jaki jest cel 500+?Polityczny cel PiS? Poparcie wśród grup które się w czasach PO czuły nieuprzywilejowane. To chyba przede wszystkim osiągnięto. Natomiast masz rację, że wizja zwiększania w ten sposób dzietności to idiotyzm.