Hans Żydenstein napisał(a): Normalnie Virtuti Militari się należy.
No nie aż tak. Ale pochwała za obywatelską postawę owszem.
Cytat:Obejrzałem specjalnie dla Ciebie. Widzę na nim babkę, która zaatakowała Brauna i zaczęła go przepychać w wyniku czego dostała 2 razy twarz z gaśnicy. Nie widzę jakiegoś specjalnego celowania w jej twarz.
Czyli teraz Braun będzie ofiarą niesprowokowanej lewackiej agresji?
Cytat:No właśnie. Próbowała zapobiec aktowi wandalizmu czy obrazie uczuć religijnych? Czy miała prawo naruszyć jego nietykalność? Czy 2 strzały gaśnicą w jej twarz były umyślne? To rozstrzygnie sąd.
Jedno drugiego nie wyklucza. Dla mnie Braun powinien być sądzony o wandalizm i poważne zakłócenie porządku publicznego. Tak samo bym jego zachowanie ocenił gdyby z tą gaśnicą wparował na lokalne zawody w szachach i zaczął pryskać po szachownicach oraz zawodnikach chcących mu przeszkodzić.
Tak sobie pomyślałem teraz, że gdybym w mojej robocie wziął gaśnicę i zaczął sobie nią w coś pryskać tak jak Braun to tego samego dnia dostałbym zwolnienie dyscyplinarne.
Cytat:Bo to jest dzisiejszy temat dnia.
Chyba tylko w medialnej bańce związanej z Konfederacją. Większość zachowanie Brauna traktuje jako zwyczajny antysemityzm. A jego zwolennicy lub osoby z kategorii "nie popieram ale..." próbują z tego zrobić jakiś przyczynek do debaty o rozdziale kościoła od państwa. Dość to słabe moim zdaniem.
Cytat:Nawet lewicowy natemat o tym pisał (artykuł sprzed lat) :
https://natemat.pl/42883,domagaja-sie-zd...h-palikota
No pisał. Nie odpowiadam za Biedronia i Ruch Palikota, choć wytłumaczenie pana Wenderlicha do mnie przemawia. Dla mnie osobiście w relacjach kościół -państwo krzyż czy menora w Sejmie są najmniejszym problemem.
Hans Żydenstein napisał(a): Szkoda, że Hołownia tak się nie oburza na bombardowania w Strefie Gazy jak na popsikanie pianką w jakieś żydowskie świeczki w polskim Sejmie.
Samemu to wymyśliłeś?
Może dlatego, że Hołownia jest marszałkiem polskiego Sejmu i to co się w nim dzieje jest jednak bardziej jego sprawą niż konflikt pomiędzy Palestyną a Izraelem, który wybuchł po masakrze na izraelskich cywilach dokonanej przez Hamas. Ponieważ Braun dziś w Sejmie odpierdolił kolejną krzywą akcję w swoim stylu Hołownia nagle powinien napiętnować całe zło jakie się dzieje gdzieś na świecie?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"