DziadBorowy napisał(a): Widzisz, gdyby prokuratura chciała ścigać Brauna za to, że stanął sobie przy tej menorze z napisem potępiającym działania Izraela w strefie Gazy sam bym go bronił. Podobnie gdyby pani S-W wpadła na mszę św, i zaczęła napierdalać po stojących na ołtarzu świecach oraz próbujących powstrzymać ją wiernych gaśnicą proszkową to domagałbym się dla niej kary.
Myślę, że najprostsze wyjaśnienie jest takie, że nie wiedział, że to jest proszkowa i jaki chaos to wywoła. Ale trzeba przyznać, że wzmocniło to efekt teatralny. Bo tak naprawdę przecież chodziło mu u zwrócenie na siebie uwagi i prawdopodobnie była to forma reklamy jakiegoś nowego projektu politycznego, który szykują z Korwinem. Zbiórki dla Brauna szybko się wypełniają gotówką. Pierwsza wczoraj w kilka godzin zebrałą ponad 70 koła, została zamknięta. Dzisiaj widzę powstała kolejna i już ponad 100 koła : https://zrzutka.pl/f96c9v
Cytat:Judaizm jest taką samą częścią kultury Polski jak chrześcijaństwo. Menora w holu sejmu nie jest zatem ani trochę bardziej kuriozalna niż krzyż.Akurat współczesny mariaż polskich włądz z judaizmem to jest sprawa do dłuższej rozmowy. Sytuacja wygląda z zewnątrz bardzo dziwnie i można ją podsumować używając słów Radka Sikorskiego z taśm.
Cytat:To nie jest żadna polityczna poprawność tylko zwykła logika.Nie, nie, nie. Obecnie słowo antysemityzm to jest jedno z sztandarowych słów politycznej poprawności. To jest właściwie tożsame z reductio ad hitlerum, więc trudno z tym polemizować.
Cytat:Zgoda. Ale obecne zaognienie konfliktu spowodowane jest tym, że bojownicy Hamasu zaczęli odcinać Izraelskim cywilom głowy.
Piszesz to jako forma usprawiedliwienia, czy wymieniasz chronologicznie?
Cytat:Skąd informacja, że zaprosił ich akurat marszałek?Ktoś musiał ich zaprosić, a pracami Sejmu kieruje marszałek, to raz.
Po drugie, taką informację podał towarzysz Kraśko we wczorajszym głównym wydaniu Faktów.
zefciu napisał(a): A krzyż w Sejmie? Opłateczki z biskupami? Modlitwy o deszcz?Od kiedy sejm to jest miejsce do jakichś manifestacji? To jest dopiero kretyńskie.
Gdyby była taka sytuacja, że interpretujemy neutralność światopoglądową Sejmu jako zakaz jakichkolwiek manifestacji religijnych, to OK. Ale wiesz dobrze, że tak nie interpretujemy.
Cytat:Inna sprawa, że Twoje obłudne „wyjaśnienie” obala sam Braun. Przecież Braun wprost stwierdził, że jego atak nie miał na celu jakiejś neutralności, tylko wprost był podparty ruskimi paszkwilami nt. rzekomego „satanizmu” Żydów. W skrócie — Braun to zdrajca.
Ja się nie wypowiadam na temat samych intencji Brauna, je każdy mógł sobie posluchać. Przypominasz mi Kaczyńskiego ze sposobem wysławiania się na temat wrogów politycznych.
Cytat:Delegacji Izraela?Nic takiego nie pisałem. Byli to jacyś przedstawiciele gminy żydowskiej.
Cytat:Ale do czego tu się wielce odnosić. Rosyjski agent dostał polecenie zrobienia prowokacji, która doprowadzi do braku polskiej delegacji na najbliższym szczycie UE. Więc ją zrobił.
Bosak jest ciotą (albo też dostał rozkaz) więc nic nie zrobił.
Hołownia nie jest ciotą, więc zareagował tak, że prowokacja nie miała pożądanego przez FR efektu.
Hans dostał polecenie udawania idioty, który (wbrew deklaracji samego Brauna) wierzy, że chodzi o neutralność światopoglądową. Więc takiego idiotę udaje.
Tutaj w sumie nie ma niczego zaskakującego, interesującego, czy godnego jakiejś dogłębnej dyskusji.
WIedziałem, że wujek zefciu nie wytrzyma i zjawi się w tym temacie
Tak, właśnie tak jest. Ruscy agenci w naszym rządzie, Niemieccy agenci, nawet okazuje się, że Hans dostaje jakieś polecenia. Brakuje mi takiego wuja zefcia przy wigilijnym stole.
Mam wrażenie, że znowu nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem, ale już się przyzwyczaiłem. Bo gdzie ja niby twierdziłem, że Braun jest za neutralnością poglądową? Przecież to ultrakatol z Korony Polskiej.