To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi?
[ciach — na razie jeszcze bez ostrzeżenia]

Zresztą nie wiem co ma piernik do wiatraka, "tak mi dopomóż Bóg" ma uzasadnienie historyczne i jest dobrowolnie wypowiadaną sentencją, nie zauważyłem, żeby jakieś obrzędy katolickie odbywały się co roku w holu sejmu.

Co to znaczy, że obecnie Polska racja stanu jest zbieżna z interesem Niemiec? Przed wojną na Ukrainie też była zbieżna czy dopiero po wojnie? Nie wiem jak można pisać takie bzdury.

Jeżeli chodzi o agentów, to nie chce mi się sprowadzać dyskusji, to wykrzykiwania kto jest czyim agentem. Baw się w to z kimś innym.

DziadBorowy napisał(a):
Hans Żydenstein napisał(a): [quote="Hans Żydenstein" pid='779323' dateline='1702515084']
Patrzcie przy czym bawili się w 1989 w Magdalence Duży uśmiech

https://youtu.be/eIbQRHMmGsU?t=67

Chodzi Ci o ten zwyczajny 6 ramienny świecznik?

Zawsze mnie bawiło, że osoby przeklejające bezmyślnie ten filmik, mający dowodzić spisku "judeo-satanistów" w Magdalence nie potrafią zliczyć ile ramion ma żydowska menora Duży uśmiech Duży uśmiech

Z tego co wiem menora ma 6 ramion, z tą różnicą, że świeczka płonie także na trzonie. (Na filmie w Magdalence nie ma świeczki na trzonie). WIesz, może chcieli być w klubie, ale nie znali się do końca Duży uśmiech

W ogóle wiesz coś o tym Chabad-Lubawicz?

DziadBorowy napisał(a): Tylko, że incydent sprowokowany przez tego idiotę, który Ty nazwałeś "symbolicznym rozdziałem państwa od religii" narobił Polsce sporego wizerunkowego gówna. A obecność polityków na zapalaniu świec w części może to naprawić.

Myślisz, że większego wizerunkowego gówna niż spuszczanie bomb na strefę gazy? Ja myślę, że za chwilę już nikt nie będzie pamiętał o tej gaśnicy, a ludzie będą żyli kolejnymi wydarzeniami.

A Twoje myślenie, które sugeruje się kajanie polskich polityków jak tylko coś się nie spodoba żydom, myślę że jest tożsame ze stanem polskiej polityki zagranicznej.

DziadBorowy napisał(a): .

Natomiast próby odciągania uwagi od istoty problemu (Braun z gaśnicą) na temat zastępczy czyli rzekomą hipokryzję lewicy ma pewną lukę.

No wiesz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dla mnie istotą problemu są te dziwne związki polskiej władzy z tym całym Chabad-Lubawicz. I nie jestem w tym odosobniony.

DziadBorowy napisał(a): .

Bosak nie jest z lewicy i żadnego rozdziału państwa od religii nie proponuje. Co mu zatem szkodzi iść i zapalić te świece? Czyżby skrajnej prawicy nie chodziło o żadne tam prawo do wolności wyznania a po prostu o utrzymanie uprzywilejowanej pozycji KRK w Polsce? To już Ci hipokryzją nie pachnie?

Dlaczego katolik w świetle grożenia mu, że straci mandat wicemarszałka, ma ulegać jakimś szantażom emocjonalnym?

Z tego co wiem, to Bosak nie jest za usuwaniem krzyża z sejmu, kapliczki sejmowej itd. Generalnie można powiedzieć, że promuje katolicyzm, ale czy to hipokryzja?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 02.08.2022, 08:36
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 03.08.2022, 08:07
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 03.08.2022, 08:57
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 03.08.2022, 10:23
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 23.04.2023, 18:53
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 13.12.2023, 10:16
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 14.12.2023, 10:53
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 14.12.2023, 09:45
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez Hans Żydenstein - 14.12.2023, 13:40
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 14.12.2023, 15:42
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 15.12.2023, 14:27
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 15.12.2023, 17:30
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 16.12.2023, 21:33
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 18.12.2023, 07:30
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 19.12.2023, 08:02
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 29.03.2024, 11:11
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 29.03.2024, 15:04
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 15.04.2024, 15:23
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 16.04.2024, 08:58

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości