To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi?
Hans Żydenstein napisał(a): Z tego co wiem menora ma 6 ramion, z tą różnicą, że świeczka płonie także na trzonie. (Na filmie w Magdalence nie ma świeczki na trzonie). WIesz, może
chcieli być w klubie, ale nie znali się do końca Duży uśmiech

No to źle wiesz. Menora to świecznik siedmioramienny z definicji. Trzon liczy się jako jedno ramie. Na tych świecznikach w filmikach dla łatwowiernych antysemitów widać wyraźnie, że tam po środku nawet nie ma gdzie tej świeczki zamontować. No ale chuj, świecznik trochę podobny więc "ciemny lud" to kupi. A nawet jak nie kupi to sobie uzasadni, że skoro podobny do żydowskiego to pewnie i tak żydowski.

Cytat:Myślisz, że większego wizerunkowego gówna niż spuszczanie bomb na strefę gazy? Ja myślę, że za chwilę już nikt nie będzie pamiętał o tej gaśnicy, a ludzie będą żyli kolejnymi wydarzeniami.

To Polska spuściła jakieś bomby na strefę gazy? Chyba jednak nie. A skoro nie to nie my ponosimy za to odpowiedzialność.

Cytat:A Twoje myślenie, które sugeruje się kajanie polskich polityków jak tylko coś się nie spodoba żydom, myślę że jest tożsame ze stanem polskiej polityki zagranicznej.

Nie jestem Żydem a zachowanie Brauna definitywnie mi się nie podobało. Państwo polskie odpowiada za to co dzieje się w Sejmie a ja jako obywatel tego państwa domagam się wyciągnięcia konsekwencji wobec sprawców.

Cytat:No wiesz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dla mnie istotą problemu są te dziwne związki polskiej władzy z tym całym Chabad-Lubawicz. I nie jestem w tym odosobniony.

Chabad-Lubawcz to jest to do czego należy Al Gore? No Żydzi rządzą światem co zrobić.

Na ten moment bardziej mnie zastanawiają dziwne związki Brauna z Leonidem Swiridowem, zwłaszcza, ze pan Braun ma dostęp do dokumentów z klauzulą "tajne" oraz bardzo zależy mu na uczestnictwu w zebraniach poselskiej komisji do spraw obrony narodowej a pan Swiridow został wyrzucony z Polski pod zarzutem szpiegostwa na rzecz Rosji.

Cytat:Dlaczego katolik w świetle grożenia mu, że straci mandat wicemarszałka, ma ulegać jakimś szantażom emocjonalnym?

Z tego co wiem, to Bosak nie jest za usuwaniem krzyża z sejmu, kapliczki sejmowej itd. Generalnie można powiedzieć, że promuje katolicyzm, ale czy to hipokryzja?

Pan Bosak powinien być przede wszystkim politykiem odpowiedzialnym za ten kraj a dopiero później może być sobie katolikiem. Syfu narobił ktoś z jego partii - więc on również ponosi odpowiedzialność za naprawienie szkód wizerunkowych.

Natomiast skoro zarzucasz hipokryzję lewicy, której przeszkadza krzyż ale już nie chanuka to bądź konsekwentny i traktuj tak samo Bosaka, któremu przeszkadza chanuka, ale już krzyż nie.

A tak na marginesie. Na prawicy jest masa płaczu o to palenie chanukowych świeczek. Więc ja mam pytanie. OK - ma to związek z judaizmem - ale jaka to jest kategoria religijności?

Czy zapalanie chanukowych świeczek to jest coś jak katolicka droga krzyżowa w Wielki Piątek czy też jak katolickie łamanie się opłatkiem podczas wigilii?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 02.08.2022, 08:36
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 03.08.2022, 08:07
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 03.08.2022, 08:57
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 03.08.2022, 10:23
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 23.04.2023, 18:53
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 13.12.2023, 10:16
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 14.12.2023, 10:53
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 14.12.2023, 09:45
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 14.12.2023, 15:42
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez DziadBorowy - 14.12.2023, 15:58
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 15.12.2023, 14:27
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 15.12.2023, 17:30
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 16.12.2023, 21:33
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 18.12.2023, 07:30
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 19.12.2023, 08:02
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 29.03.2024, 11:11
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 29.03.2024, 15:04
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 15.04.2024, 15:23
RE: DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez zefciu - 16.04.2024, 08:58

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości