DziadBorowy napisał(a): Tylko, że przecież ustawy antyprzemocowe same w sobie złe nie są
Ale wiesz, że to polega na tym, że kobieta może zadzwonić po policję i wywalić faceta z jego własnego domu bez żadnych dowodów

Cytat:Dziwnie się robi dopiero wówczas, gdy ten łokizm wymyka się spod kontroli a łokista chcąc być bardziej świętym od papieża wymyśla problemy, które tak na prawdę nie istnieją. Więc podejrzewam, że tak jak w innych przypadkach statystyczny ogon największych fanatyków kształtuje opinię całej grupy - coś na zasadzie - każdy narodowiec to przecież faszysta.
Zgadzam się, że najbardziej radykalna część grupy jest zawsze najgłośniejsza.
Osiris napisał(a): Nie żyję w Afryce i dostrzegam te problemy. Ty natomiast płaczesz za każdym razem jak dochodzi do rzekomego prześladowania mężczyzn. Jesteś więc takim prawicowym wokeistą
Za każdym razem? Parę postów napisałem na forum i raczej nie w tematyce prześladowania mężczyzn. Może zdarzył się jakiś o wieku emerytalnym.
zefciu napisał(a):Hans Żydenstein napisał(a): Woke znaczy tyle, że się "przebudziłeś" i zrozumiałeś ile jest rasizmu na świecie, ile dyskryminacji, nie ma sprawiedliwości społecznej itd.Hmmm… a zatem istnieje jakiś przepisowy limit rasizmu i dyskryminacji, który wolno postrzegać, a jak się postrzega go za dużo, to już jest się „łołk”. Czym to się mierzy? Jest jakiś urząd który reglamentuje postrzeganie rasizmu i dyskryminacji?
Uciąłeś w pół zdania moją wypowiedź. Sama świadomość rasizmu i dyskryminacji nie wystarczy, warunkiem koniecznym jest także duchowa przemiana.
Wiesz nie wszystko da się tak prosto zmierzyć. Trzeba by stworzyć nowy wpis w ICD. Myślę, że psycholog mógłby robić test na kształt tego z wykrywaniem ADHD. Im więcej masz objawów, tym bardziej prawdopodobne, że masz ADHD. Analogicznie byłoby z łokizmem

Cytat: Jeśli zatem łołkizm nie jest synonimem lewicowości, to gdzie różnica?
Lewica też ma swoje podziały i ewoluuje. Jest różnica między pierwszą falą feminizmu, a trzecią i czwartą.
20 lat temu nie było czegoś takiego jak bycie cancelowanym.