Hans Żydenstein napisał(a): Ale wiesz, że to polega na tym, że kobieta może zadzwonić po policję i wywalić faceta z jego własnego domu bez żadnych dowodówZwracam uwagę, że stosowanie tak oczywistych i łatwych do zweryfikowania kłamstw może być potraktowane jako obrażanie interlokutora. Proszę na przyszłość się od tej strategii powstrzymać.
Cytat:Uciąłeś w pół zdania moją wypowiedź. Sama świadomość rasizmu i dyskryminacji nie wystarczy, warunkiem koniecznym jest także duchowa przemiana.Sorry, ale używanie takich fraz jak „duchowa przemiana” raczej zaciemnia, niż rozjaśnia. Przypominam, że mówimy o rzekomej ideologii — czyli zbiorze poglądów, który powinno dać się jakoś określić, bez zaglądania człowiekowi w duszę.
Cytat:Wiesz nie wszystko da się tak prosto zmierzyć.Nie wszystko da się prosto zmierzyć, ale jednak ideologie da się opisać.
Cytat:Trzeba by stworzyć nowy wpis w ICD.O ja pierdolę. Przed chwilą Cię pochwaliłem, a Ty w nagrodę zjechałeś tak nisko, że uznajesz poglądy, które Ci się nie podobają, za zaburzenie psychiczne. Sorry, ale nie jesteś władny zamykać ludzi, którzy się z Tobą nie zgadzają w psychuszkach. A skoro nie jesteś władny, to lepiej, żebyś takie fantazje zachował dla siebie, gdyż kojarzą się one równie źle, jak palenie książek.
Cytat:Lewica też ma swoje podziały i ewoluuje. Jest różnica między pierwszą falą feminizmu, a trzecią i czwartą.No jest. Czyli, jak rozumiem, łołkizm jest jakimś podzbiorem myśli lewicowej? Tzn. definiujemy go jako lewicowość w odniesieniu do mniejszości rasowych i seksualnych? Tak?
Cytat:20 lat temu nie było czegoś takiego jak bycie cancelowanym.Nie było takiego pojęcia. Natomiast zjawisko ostracyzmu społecznego dla osób głoszących poglądy nieakceptowane istnieje od kiedy istnieją społeczeństwa ludzkie. To że kiedyś ostracyzm (lub nawet przemoc) groziła za głoszenie poglądów na temat bozi, a dzisiaj grozi za postulowanie eksterminacji osób transpłciowych to rzeczywiście zmiana (czy na lepszy czy gorsze to każdy sam ocenia zależnie od poziomu swojego łołkizmu).