To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje!
zefciu napisał(a):
Hans Żydenstein napisał(a): Ale wiesz, że to polega na tym, że kobieta może zadzwonić po policję i wywalić faceta z jego własnego domu bez żadnych dowodów Duży uśmiech
Zwracam uwagę, że stosowanie tak oczywistych i łatwych do zweryfikowania kłamstw może być potraktowane jako obrażanie interlokutora. Proszę na przyszłość się od tej strategii powstrzymać.

Ale ja nikogo nie chciałem wprowadzać w błąd. Jeżeli się pomyliłem, to po prostu napisz, w którym miejscu, zamiast używać czerwonego koloru jak Pani w podstawówce.

zefciu napisał(a): O ja pierdolę. Przed chwilą Cię pochwaliłem, a Ty w nagrodę zjechałeś tak nisko, że uznajesz poglądy, które Ci się nie podobają, za zaburzenie psychiczne. Sorry, ale nie jesteś władny zamykać ludzi, którzy się z Tobą nie zgadzają w psychuszkach. A skoro nie jesteś władny, to lepiej, żebyś takie fantazje zachował dla siebie, gdyż kojarzą się one równie źle, jak palenie książek.

Oj zefciu, zefciu. Specjalnie dałem nawet emotikonkę na koniec swojej wypowiedzi, żeby było łatwiej zrozumieć moje intencje, ale nawet to nic nie dało. No trudno.

Cytat:No jest. Czyli, jak rozumiem, łołkizm jest jakimś podzbiorem myśli lewicowej?

No właśnie odkryłeś zasadę powstawania nowych słów, brawo.

Ale trzeba dodać, że słowo "woke" jest głównie wykorzystywane jako prztyczek w nos dla amerykańskiego lewaka. Często też przewija się w memach.

DziadBorowy napisał(a): musi zajść sytuacja zagrożenia życia lub zdrowia. Której to policjant również nie może stwierdzić wedle własnego widzi mi się ale na podstawie konkretnych kryteriów uwzględnionych w tym dokumencie na stronie 9.
https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/downlo...231613.pdf

Te kryteria wyglądają jak widzimisie. Przeciętny policjant inteligencją nie grzeszy, a to on decyduje w tym wypadku, czy kogoś wywalić na 14 dni. Wystarczy, że zaznaczy "obawia się o własne życie" i wypad z domu.

DziadBorowy napisał(a): Oczywiście każde uprawnienie, które ma policja może prowadzić do nadużyć ale w tym przypadku nie jest ono większe niż to, że policjant da Ci mandat w momencie gdy przeszedłeś na zielonym świetle.

No nie żartuj, że wyrzucenie z domu jest tożsame z mandatem za przejście na czerwonym(jak mniemam chciałeś napisać) świetle.

DziadBorowy napisał(a): Osoba usunięta przez policję z mieszkania ma pełne prawo do zaskarżenia tej decyzji a jeżeli ofiara nie podejmie żadnych innych kroków kierując sprawę do sądu postanowienie traci moc z automatu po 14 dniach.

Podobno osoba usunięta ma tylko 3 dni na zażalenie. A jeżeli ofiara podejmie dalsze kroki, to przedłużenie tego postanowienia nie powinno być trudne.

Tego typu historie pojawiają się w internecie : https://uberkasta.pl/eksmisja-sprawcy-przemocy/

Nie wiem czy jest prawdziwa, ale wygląda na realny scenariusz w myśl tej ustawy.

Szczególnie, że liczba tych wyrzuceń idzie w tysiącach, o czym można było przeczytać już rok temu :
https://pomorska.pl/nowelizacja-ustawy-a...9-17642255
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Hans Żydenstein - 06.03.2024, 19:21
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 21.05.2024, 02:37
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 30.05.2024, 15:51
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 30.05.2024, 19:05
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 12:13
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 13:05
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 14:13
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 15:03
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 15:09
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 16:36
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 19:52
RE: Shogun, książka i seriale - przez lumberjack - 29.04.2024, 21:58
RE: Shogun, książka i seriale - przez Sofeicz - 02.05.2024, 12:32
RE: Shogun, książka i seriale - przez zefciu - 30.04.2024, 07:26
RE: Shogun, książka i seriale - przez bert04 - 30.04.2024, 08:29
RE: Shogun, książka i seriale - przez Osiris - 30.04.2024, 08:35

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości