Iselin napisał(a): Napisałam wyraźnie, że chodzi chociażby o stwierdzenie, że są dwie płcie.Ale w jakim kontekście? Bo rzeczywiście da się nadać temu dziwnemu stwierdzeniu jakieś sensowne, prawdziwe interpretacje. Np. taką, że cechy płciowe mają charakter bimodalnym. Najczęściej jednak takie stwierdzenie to po prostu atak na ludzi niebinarnych.
Cytat:Miałam zamiar zacząć się bawić i pisać analogiczne tekściki o różnych partiach, ale myślę, że nie powinniśmy iść w tę stronę.No możesz. Ale jednak mimo różnych zarzutów, które można postawić partiom, które obecnie tworzą dziwną koalicję, żadna z nich nigdy celowo nie wystawiła np. na rzecznika praw dziecka osoby, która by dowiedziawszy się o tym, że w szkole jest bezpiecznie postulowała karne kontrole. Więc zawsze te „tekściki” będą opisywały coś mniejszego kalibru.
Cytat:Kojarzysz aferę z Ewą Budzyńską?Nie kojarzę. Czytam, że mimo wrzucania mowy nienawiści do wykładów nie spotkały ją żadne konsekwencje. Więc chyba kiepski przykład.
Cytat:To wymyślają poprawni politycznie Amerykanie na reddicie.Błagam! Jak Hans udaje, że zaczął korzystać z Internetu wczoraj, to jeszcze jakoś dzierżę.
Hans Żydenstein napisał(a): Jeżeli się pomyliłem, to po prostu napiszAle Ty się nie pomyliłeś. Po prostu napisałeś oczywiste kłamstwo.
Cytat:Oj zefciu, zefciu. Specjalnie dałem nawet emotikonkę na koniec swojej wypowiedzi, żeby było łatwiej zrozumieć moje intencje, ale nawet to nic nie dało.Tak tak. Ten mem „my tylko żartujemy” też znam.
Cytat:No właśnie odkryłeś zasadę powstawania nowych słów, brawo.Ale ja nie pytałem o generalną zasadę powstawania nowych słów, tylko o konkretną potrzebę wprowadzenia właśnie tego słowa.
Cytat:Ale trzeba dodać, że słowo "woke" jest głównie wykorzystywane jako prztyczek w nos dla amerykańskiego lewaka.Tyle to ja wiem sam. Zachęcałem Cię jednak do zastanowienia się nad sensem tego słowa oraz motywacją i koniecznością jego używania. Jak dla mnie, jeśli słowo jest niejasne, niepotrzebne, trudne do zdefiniowania bez oceniających kryteriów i jeszcze ma rasistowską proweniencję, to można z jego używania zrezygnować.