zefciu napisał(a): Ale w jakim kontekście? Bo rzeczywiście da się nadać temu dziwnemu stwierdzeniu jakieś sensowne, prawdziwe interpretacje. Np. taką, że cechy płciowe mają charakter bimodalnym. Najczęściej jednak takie stwierdzenie to po prostu atak na ludzi niebinarnych.A słyszałeś o aferze wokół Rowling?
zefciu napisał(a): No możesz. Ale jednak mimo różnych zarzutów, które można postawić partiom, które obecnie tworzą dziwną koalicję, żadna z nich nigdy celowo nie wystawiła np. na rzecznika praw dziecka osoby, która by dowiedziawszy się o tym, że w szkole jest bezpiecznie postulowała karne kontrole. Więc zawsze te „tekściki” będą opisywały coś mniejszego kalibru.No nie wiem, czy na przykład afera, w wyniku której tysiące ludzi zostało wywalonych z domów, a jedna osoba spalona żywcem, to jest mniejszy kaliber.
zefciu napisał(a): Nie kojarzę. Czytam, że mimo wrzucania mowy nienawiści do wykładów nie spotkały ją żadne konsekwencje. Więc chyba kiepski przykład.Pytałeś, co to znaczy woke, a nie jaką te osoby mają obecnie siłę przebicia. Nie wiem też, co rozumiesz przez mowę nienawiści, ale mam wrażenie, że każdy tekst, który może sprawić przykrość komuś z grup, które uważasz za szczególnie godne ochrony. Zapewne się tu nie dogadamy, bo nie uważam, żeby to wszystko było zaraz "mową nienawiści" czy "atakiem" i nie przepadam za szafowaniem tymi określeniami.
zefciu napisał(a): Błagam! Jak Hans udaje, że zaczął korzystać z Internetu wczoraj, to jeszcze jakoś dzierżę.Nie rozumiem, o czym do mnie piszesz poza tym, że masz jakiś problem z Hansem.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.