Iselin napisał(a): A słyszałeś o aferze wokół Rowling?Tej Rowling, która należy do grupy wprost domagającej się eliminacji osób transpłciowych z życia publicznego, a mimo to zapraszanej na salony? Czy może jakiejś innej Rowling, która nikogo nie chce eksterminować i została niesłusznie poddana ostracyzmowi? Bo ja z osób o tym nazwisku, słyszałem tylko o tej pierwszej.
Cytat:No nie wiem, czy na przykład afera, w wyniku której tysiące ludzi zostało wywalonych z domów, a jedna osoba spalona żywcem, to jest mniejszy kaliber.No to teraz jeszcze wypadałoby tylko wykazać, jaki był udział jakiejś partii w tym procederze. No bo, kurde, przez 8 lat absolutnych rządów PiS nie widziałem, aby miało miejsce skazanie kogoś z kierownictwa którejś z partii w związku z tą aferą.
Cytat:Pytałeś, co to znaczy wokeNo i dostałem odpowiedź, że łołk polega na tym, że się nie toleruje iż wykładowczyni mająca uczyć o różnorodności rodzin, zamiast akademickiej wiedzy, przekazuje własne poglądy o tym, jakie rodziny są normalne, a jakie są nienormalne. Jest zatem ów łołk całkiem rozsądnym zjawiskiem.
Cytat:ale mam wrażenie, że każdy tekst, który może sprawić przykrość komuś z grup, które uważasz za szczególnie godne ochronyNo to masz mylne wrażenie.
Cytat:Nie rozumiem, o czym do mnie piszesz poza tym, że masz jakiś problem z Hansem.Piszę do Ciebie o tym, że mając do czynienia z oczywistym trollingiem (pomysł, że nie można zjeść sałatki przy osobie otyłej) udajesz, że to jest rzeczywisty pogląd jakiejś grupy osób. Z Hansem nie mam problemu, po prostu jest on przykładem osoby, która wykazuje się nieuczciwością intelektualną, a do której postawy chyba nie aspirujesz.
Hans Żydenstein napisał(a): Choćby głośny proces Johnny Depp vs Amber Heard pokazał, że kobiety to świetne manipulatorki w takich sprawach.Generalnie dziwnie się ogląda proces aktor vs aktor, ale nie rozumiem, dlaczego akurat tylko Heard według Ciebie manipulowała.
Cytat:Ciągle powtarzasz kłamstwo kłamstwo, ale bez żadnych konkretów.Czyli ja mam Ci wykazać, że żadnej takiej możliwości nie ma? A jak sobie to wyobrażasz? Może Ty spróbuj wskazać przepis, który taką możliwość daje.
Cytat:Inni ludzie uznali jednak, że jest potrzebne, no i co zrobisz?Zrobię to co robię. Tzn. będę wskazywał, że używanie tego pojęcia nie świadczy o czystych intencjach w dyskusji.
ErgoProxy napisał(a): Fakt. Najlepszy jest jeden moderator, który wciąż nie zajarzył, że swoimi ostatnimi komentarzami do minusów zarobił u mnie na śmierć cywilną.No tak. Zasłużyłem sobie na śmierć cywilną, bo wskazałem, że podałeś dane z dupy. Bardzo strasznie mnie to martwi.
Cytat:Coby nie wprowadzać w błąd publiczności: nie wiem, skąd mi się przyplątało akurat 60% jako odsetek samobójstw po tranzycji.Dziwnie piszę „powtórzyłem bez źródeł kłamstwo osób domagających się eksterminacji transów, a ktoś mi zwrócił na to uwagę”
Cytat:Wykopałem w końcu ten urywek z Candace Owens i ona konkretnej liczby nie podaje; raportuje tylko duży wzrost w stosunku do samobójstw transów nieoperowanych.Na jakiej podstawie raportuje i gdzie opublikowano to badanie?