To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje!
zefciu napisał(a): A czy myślisz, że mnie „się chce” dyskutować tutaj z ludźmi, którzy negują fakty, piszą o miesiączkach, lub porównują czyjeś życie z jakością feeda na swoim youtubie? Naprawdę wolałbym dyskutować o czymś ciekawym i o czymś, co jest rzeczywiście kontrowersyjne i warte dyskusji. Tym niemniej jeśli widzę w społeczności, która jest dla mnie ważna i cenna tezę, że jakiś „łołkizm” jest większym problemem, niż wykluczenie społeczne, samobójstwa, anoreksja itp. to nie mogę nie reagować.
A kto pisze, że to jest WIĘKSZY problem niż wykluczenie społeczne, samobójstwa i anoreksja?

A jeśli chcesz podyskutować na jakieś "ciekawe, kontrowersyjne tematy, rzeczywiście warte dyskusji", to nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś je założył. Natomiast nie każdy ma obowiązek dyskutować tylko na tematy, które Ty uważasz za ciekawe i uważać za ważne tylko to, co Ty uważasz za ważne. Mam wrażenie, że ostatnio masz jakieś tendencje do wychowywania ludzi, jakby byli małoletnimi dziećmi, a to jest niegrzeczne w stosunku do dorosłych osób.

zefciu napisał(a): No tak. Ale to Twoim zadaniem jest wskazanie „tego czegoś” i podanie przynajmniej jakichś przesłanek za tym, że „to coś” jest rzeczywiście tym co twierdzisz, że jest. Tymczasem niczego takiego nie dostarczyłaś.

Oczywiście nie musi być to świadome kłamstwo. Może też być błąd potwierdzenia. Tzn. skoro jesteś przekonana, że „łołkiści” to wariaci, to wierzysz w prawdziwość czegoś, co dla nieuprzedzonej osoby jest oczywistym trollingiem. Tym niemniej, gdy ktoś Ci zwraca uwagę na to, że taki błąd możesz popełniać, wypadałoby jakoś się nad tym zastanowić.
Ależ wiem, że mogę popełniać taki błąd. Natomiast banowanie w społeczności osoby, która lajkuje grupy uznane za fatfobiczne akurat oczywistym trollingiem nie jest. Może być co najwyżej trollingiem zakamuflowanym.
zefciu napisał(a): Nie wiem. Tutaj odnosiłem się do tego, co napisał Ergo Proxy.
To czemu, zwracając się do Ergo Proxy, piszesz "dla Iselin"?

bert04 napisał(a): Wiesz komu nie podoba się aborcja? Bertowi. Wiesz co zmieniło poglądy berta na legalizację aborcji? Zaskoczę ciebie, nie byli to żadni łołkowcy, żadne lewactwo stosowane, żadne feminazistki. Poglądy berta zmieniły prawackie pojeby, które "skanselowały" kompromis aborcyjny.
Nie zaskoczyłeś mnie w ogóle, bo tutaj myślę dość podobnie, natomiast nie znaczy to, że mam wywalać z pracy osoby myślące inaczej. W życiu natomiast w ogóle kieruję się tym, kim dana osoba jest i czy można na nią liczyć. Często już okazywało się, że najmniej można liczyć na osoby, które najgłośniej deklarują, jak to "walczą o moje prawa".

zefciu napisał(a): No spoko. Tylko że za bardzo nie wiadomo, co to konkretnie było, bo Iselin nadal nie sprecyzowała, czy było to „zjedzenie sałatki”, czy nękanie.
Zapytałam o szczegóły specjalnie dla Ciebie. Dam znać, jak dostanę odpowiedź. Edit: Już wiem, kumpela należała do grupki FatLogic i została z tego powodu wywalona z innej grupy, kompletnie niezwiązanej z tym tematem, za "bycie fobem".
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Iselin - 08.03.2024, 15:36
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 21.05.2024, 02:37
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 30.05.2024, 15:51
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 30.05.2024, 19:05
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 12:13
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 13:05
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 14:13
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 15:03
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 15:09
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 16:36
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 19:52
RE: Shogun, książka i seriale - przez lumberjack - 29.04.2024, 21:58
RE: Shogun, książka i seriale - przez Sofeicz - 02.05.2024, 12:32
RE: Shogun, książka i seriale - przez zefciu - 30.04.2024, 07:26
RE: Shogun, książka i seriale - przez bert04 - 30.04.2024, 08:29
RE: Shogun, książka i seriale - przez Osiris - 30.04.2024, 08:35

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości